ÚJ

Injekcióval "kikapcsolható" a prosztatarák növekedése

Injekcióval "kikapcsolható" a prosztatarák növekedése - derült ki brit kutatók laboratóriumi állatkísérleteiből.


A paradicsomban gazdag étrend segíthet megelőzni a prosztatarákot

A paradicsomban gazdag étrend segíthet megelőzni a prosztatarákot: azoknál a férfiaknál, akik hetente több mint tíz adag paradicsomot esznek, 18 százalékkal kisebb eséllyel alakul ki a betegség egy új brit tanulmány szerint.


A prosztatarákról

A prosztatarák leggyakrabban az ötven évnél idősebb férfiakon jelentkezik. A fejlett nyugati országokban és hazánkban előfordulása magas, 40-50 új megbetegedés fordul elő évente 100 ezer lakosra számítva.


A prosztatarák új tesztjével elkerülhető lehet a műtét

A prosztatarák új tesztjével elkerülhetővé válhat a műtét azoknál a betegeknél, akiknél a daganat növekedése lassú - jelentette be egy kutatócsoport a brit Nemzeti Rákkutató Intézet konferenciáján.


Növelheti a veseelégtelenség kockázatát a prosztatarák egyik terápiája

A prosztatarák kezelésére szolgáló androgénmegvonó terápián áteső férfiaknál nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki veseproblémák - derült ki egy új tanulmányból.


Tanulmány: növényi zsírok fogyasztásával tovább élhetnek a prosztatarákosok

A prosztatarákban szenvedő férfiak életét meghosszabbíthatja, ha állati zsírok vagy szénhidrátok helyett növényi zsiradékot fogyasztanak - állítja egy tanulmány.


Az ösztrogéntapaszok bevethetőnek bizonyulhatnak a prosztatarák ellen

A vérbe ösztrogént juttató bőrtapaszok olcsóbb és biztonságosabb kezelési módot nyújthatnak a prosztatarákkal szemben, mint a jelenlegei terápiák - állapította meg a Lancet Oncology című szaklapban közzétett tanulmány.


Az agresszív prosztatarák kiszűrésére alkalmas vérteszteket dolgoztak ki

Brit és amerikai kutatók rátaláltak a prosztatarák két határozott genetikai "bélyegére", génaktivitási mintázatára, amelyek segítségével megjósolható, hogy a páciensnek agresszív típusú-e a betegsége, majd ezekre a jellemzőkre alapozva tervezték meg kísérleti vértesztjeiket, amelyek vonalkódhoz hasonlóan olvassák ki a genetikai jegyeket.


Nincs szükség a prosztatarák rutinszerű szűrésére

Az amerikai kormány tanácsadó testülete a rutinszerű prosztatarákszűrés, PSA-teszt ellen foglalt állást.


A prosztatarák eddigiektől eltérő molekuláris altípusát fedezték fel

Három nagy amerikai intézmény együttműködésével készül a prosztatarák genetikai alapjainak feltérképezése, amelynek részeként most egy eddig nem ismert, a korábbiaktól eltérő altípusát fedezték fel a betegségnek.


| 2 | |

Web Design & Development Prowebshop