Főoldal » Betegségek » Férfiak problémái » A férfi nemi szervek betegségei » A here, herezacskó, mellékhere betegségei »

A here, a mellékhere és a herezacskó betegségei

Az alábbiakban ismertetjük a gyakoribb veleszületett és szerzett betegségeket, melyek csecsemőkortól időskorig előfordulhatnak a férfiaknál.


Majdnem minden hererákos meggyógyul már Nagy-Britanniában

A Brit Rákkutató Intézet friss adatai szerint szinte minden heredaganatos beteg meggyógyul a szigetországban.


Lance Armstrong, az emberi csoda

Az idei Tour de France-on Lance Armstrong ismét nyeregbe ül, és elkezdi utolsó nagy versenyét. Ha sikerül megnyernie, zsinórban hetedszer lesz a rangos kerékpárverseny győztese, ez még soha senkinek nem sikerült. Ha csak ennyi lenne a történet, akkor is minden idők egyik legnagyobb sportolójának számítana. De a történethez tartozik az is, hogy Armstrongnál kilenc évvel ezelőtt hererákot állapítottak meg, ami a tüdejére és az agyára is kiterjedt.


Hererák

A hererák megnagyobbodott herét vagy a herezacskóban daganatos duzzanatot okozhat. A herén lévő tapintható dudort minden esetben késedelem nélkül meg kell vizsgálnia orvosnak


Herezacskó és a herék egyéb rendellenességei

A mellékhere- és heregyulladás (epididymo-orchitis). Lehet hólyagfertőzés, nem-specifikus húgycsőgyulladás, kankó (gonorrhoea), prosztataműtét vagy valamely eszközös beavatkozás, mint húgycső-katéterezés szövődménye.


Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki k...


hirdetés