A here, a mellékhere és a herezacskó betegségei

Az alábbiakban ismertetjük a gyakoribb veleszületett és szerzett betegségeket, melyek csecsemőkortól időskorig előfordulhatnak a férfiaknál.


A here, a mellékhere és a herezacskó betegségei - II.

A here, a mellékhere és a herezacskó betegségei című cikk folytatása.


Majdnem minden hererákos meggyógyul már Nagy-Britanniában

A Brit Rákkutató Intézet friss adatai szerint szinte minden heredaganatos beteg meggyógyul a szigetországban.


Háromszorosára növeli a hererák kockázatát a le nem szállt here

Azoknál a fiúknál, akik heréi megszületésük után nem szálltak le a herezacskóba, csaknem háromszor nagyobb valószínűséggel alakul ki későbbi életükben hererák - idézte brit kutatók megállapítását a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóirat.


Lance Armstrong, az emberi csoda

Az idei Tour de France-on Lance Armstrong ismét nyeregbe ül, és elkezdi utolsó nagy versenyét. Ha sikerül megnyernie, zsinórban hetedszer lesz a rangos kerékpárverseny győztese, ez még soha senkinek nem sikerült. Ha csak ennyi lenne a történet, akkor is minden idők egyik legnagyobb sportolójának számítana. De a történethez tartozik az is, hogy Armstrongnál kilenc évvel ezelőtt hererákot állapítottak meg, ami a tüdejére és az agyára is kiterjedt.


Hererák

A hererák megnagyobbodott herét vagy a herezacskóban daganatos duzzanatot okozhat. A herén lévő tapintható dudort minden esetben késedelem nélkül meg kell vizsgálnia orvosnak


Herezacskó és a herék egyéb rendellenességei

A mellékhere- és heregyulladás (epididymo-orchitis). Lehet hólyagfertőzés, nem-specifikus húgycsőgyulladás, kankó (gonorrhoea), prosztataműtét vagy valamely eszközös beavatkozás, mint húgycső-katéterezés szövődménye.


A hererák halálozásának változása Nyugat- és Kelet-Európában

A hererák kezelése az utóbbi évtizedekben egyre eredményesebbé vált: a hererákos halálozás a nyolcvanas éves végére Nyugat-Európában a harmadára csökkent.


(Nem) csak Uraknak !

A közhiedelemmel ellentétben a heredaganat nem elsősorban az idős férfiak betegsége. A daganat kialakulásában a legveszélyeztetettebb korosztály a 16-40 év közötti férfilakosság. A rendszeres önvizsgálat segítségével azonban a még korai stádiumában felismert heredaganat könnyen gyógyítható. Dr. Bodrogi István, az Országos Onkológiai Intézet főorvosa szerint a korai stádiumban lévő heredaganat teljes gyógyulási esélye 97-98%, de a már nagyobb áttétekkel rendelkező, előrehaladottabb állapotban lévő megbetegedésé is nagyon jó eredményeket mutat!


A laparoszkópos sérvmütét jobb eredményeket adhat

Holland kutatók beszámolója szerint a laparoszkópos technikával, melynek során apró, videokamera segítségével vezérelt műszereket használnak, végzett műtét eredménye jobb lehet a hagyományos technikával végzett sérvműtétnél.


Web Design & Development Prowebshop