ÚJ

Új, hatásos gyógyszer jóindulatú prosztata megnagyobbodás ellen

A súlyosabb vizelési problémákkal járó betegség gyógyszeres kezelése a prosztata simaizom sejtjeire ható, azok összehúzódását gátló, és a prosztata méretét csökkentő készítményekkel lehetséges. Ezek egyik fajtája a vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkező, úgynevezett alfa-1-adrenoreceptor gátlók.


Multivitaminok és a prosztatarák

Amerikaiak milliói szednek multivitaminokat minden nap, abban a reményben, hogy egészségesebbek lesznek tőle. Az amerikai rákkutató intézet azonban nemrégiben kiadott egy vizsgálati eredményt, amelyben óv a vitaminok túlzott szedésétől, mert a prosztatarák agresszív formájának kockázatát növeli.


"Oltás" a prosztatarák ellen

Az FDA szakértői testülete törzskönyvezésre ajánl egy új, biztonságos és hatékony kezelés módszert, melynek lényege az, hogy a szervezet saját immunsejtjei a prosztatarák sejtjei ellen fordulnak.


Nem minden esetben van szükség sérvműtétre

Ha a sérv nem okoz fájdalmat, nem szükséges elvégezni a műtétet, a szerzők a Journal of the American Medical Association, a JAMA nemrég megjelent tanulmányában.


Nem valószínű, hogy életeket menthet a PSA-szűrés

Ha a férfiak PSA-szűrésen vesznek részt, még nem csökkenti annak kockázatát, hogy prosztatarákban haljanak meg, olvasható egy új kutatási jelentésben.


A prosztatarák kezelése

Minden harmadik percben meghal valaki a világon prosztatarákban. A prosztatarák jelentőségét húzza alá, hogy míg 1996-ban az egy év alatt újonnan felfedezett esetek száma az Amerikai Egyesült Államokban 300 000 volt, addig az új AIDS-betegek száma „csak” 72 000.


Vitatható a PSA-szűrés haszna

Vége a PSA-korszaknak az Egyesült Államokban – jelentette ki dr. Thomas Stamey, a Stanford-egyetem urológus-professzora. Ő volt a szerzője a New England Journal of Medicine-ben 1987-ben megjelent korszakalkotó tanulmánynak, amely szerint a megemelkedett PSA-szint alkalmas a prosztatarák felderítésére és nyomon követésére.


A férfiak gyenge pontja. Prosztatapanaszok szűrése, kezelése

Változókorban nemcsak a nők szervezetében változik a hormonháztartás, hanem a férfiak esetében is. Ötvenéves kor felett 10 férfi közül 6 esetében megnövekszik a dülmirigy, a prosztata. Ez már kisebb növekedésnél is komoly kellemetlenségeket okozhat. Ennél komolyabb gond az alattomosan fejlődő, rosszindulatú prosztatarák, melynek szűrése ma már jelentősen leegyszerűsödött.


Prosztatagyulladás (prostatitis)

Az amerikai National Institute of Health vizsgálatai szerint 1000 orvoslátogatásból 76 urológiai probléma miatt történik, ennek 25%-a prosztatagyulladás.


Hererák

A hererák megnagyobbodott herét vagy a herezacskóban daganatos duzzanatot okozhat. A herén lévő tapintható dudort minden esetben késedelem nélkül meg kell vizsgálnia orvosnak


| | | | 5 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop