Anatómia és működés

Bár kevés férfi ismeri be, ha az egészségről van szó, övék a gyengébb nem.

Impotencia, meddőség, klimax

Az impotenciának is nevezett állapot valaha tabutéma volt, de napjainkban, a sikeres kezelési módszereknek köszönhetően már egyre többet hallani róla.

Prosztatarák

A Duke-egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen.

A férfi nemi szervek betegségei

A pénisz fejlődésének mechanizmusából adódik az, hogy gyakoriak a fejlődési rendellenességek.

ÚJ

Mozgással megelőzhető a prosztatarák

Egy új amerikai vizsgálat szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen. Több tucat vizsgálat történt már annak megállapítására, mennyi a haszna a testmozgásnak, edzésnek a prosztatarák kockázatának csökkentésében, de az eredmények vegyesek. Most a Duke-egyetem kutatói újabb bizonyítékot szolgáltattak a mozgás szerepének jelentőségéhez.


Vírus is lehet a prosztatarák oka

Egy állatokban rákkeltőként ismert vírus megtalálható a prosztatatumorok egy részében is - közölték kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) hétfőn megjelent számában.


A magas szérum inzulinszint és a prosztatarák kockázata

Úgy tűnik, hogy a normál tartomány felső részébe eső inzulinszintek összefüggést mutatnak a prosztatarák emelkedett kockázatával – erről olvashatunk a Journal of the National Cancer Institute augusztus 21-i számában.


Az étkezés hatása a nemzőképességre

„Azoknak a férfiaknak, akik sok vörös húst, hamburgert és zsíros tejfölt esznek, rossz minőségű a hímivarsejtjük, és így kis eséllyel készülnek az apaságra” – írja a Daily Telegraph. Valóban ennyire egyszerű lenne az összefüggés?


A szexuálisan aktív férfiaknál nagyobb a prosztatarák kockázata

A nottinghami egyetem kutatói egy felmérés során megállapították, hogy a 20-as és 30-as éveikben szexuálisan aktív férfiaknál nagyobb lehet a prosztatarák kockázata. A kutatók szerint a nemi hormonok magasabb szintje fokozott libidót eredményezhet, valamint ez lehet az oka a ráknak is.


Mobiltelefon és meddőség

Uraim, csak óvatosan: a mobiltelefonokhoz kapható kihangosítók és headset-ek károsíthatják a fogamzóképességet, ha a telefont a nadrág zsebében hordjuk, olvasható amerikai szerzők tollából.


Új, hatásos gyógyszer jóindulatú prosztata megnagyobbodás ellen

A súlyosabb vizelési problémákkal járó betegség gyógyszeres kezelése a prosztata simaizom sejtjeire ható, azok összehúzódását gátló, és a prosztata méretét csökkentő készítményekkel lehetséges. Ezek egyik fajtája a vérnyomáscsökkentő hatással is rendelkező, úgynevezett alfa-1-adrenoreceptor gátlók.


A merevedési zavar kezelése génterápiával

Az erekciós zavarok génterápiával történő kezelése az elsődleges vizsgálatok szerint biztonságos, jelentették be az Amerikai Urológusok Társaságának éves közgyűlésén.


A here ultrahang vizsgálata segíti a férfi meddőség felismerését

A here vérátáramlásának ultrahangos vizsgálata rutinszerűen alkalmazható módszer a férfi meddőség megállapítására, állítják osztrák kutatók.


A merevedési zavar jelzi a szív-érrendszeri betegségek kockázatát

Holland szakemberek hosszú távú vizsgálatban igazolták a merevedési zavar és a később kialakuló szív-érrendszeri betegségek (szívinfarktus, agyi keringészavar) összefüggését.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop