Anatómia és működés

Bár kevés férfi ismeri be, ha az egészségről van szó, övék a gyengébb nem.

Impotencia, meddőség, klimax

Az impotenciának is nevezett állapot valaha tabutéma volt, de napjainkban, a sikeres kezelési módszereknek köszönhetően már egyre többet hallani róla.

Prosztatarák

A Duke-egyetem kutatóinak vizsgálata szerint a mozgás jelentős mértékben véd a prosztatarák kialakulása ellen.

A férfi nemi szervek betegségei

A pénisz fejlődésének mechanizmusából adódik az, hogy gyakoriak a fejlődési rendellenességek.

ÚJ

A prosztatarák eddigiektől eltérő molekuláris altípusát fedezték fel

Három nagy amerikai intézmény együttműködésével készül a prosztatarák genetikai alapjainak feltérképezése, amelynek részeként most egy eddig nem ismert, a korábbiaktól eltérő altípusát fedezték fel a betegségnek.


Az oxitocin reményt jelenthet a szexuális zavarral küszködő férfiaknak

Az oxitocinnak az anya és csecsemője közti kötődésben van szerepe. A San Diegó-i klinika orvosai most esettanulmányt tettek közzé arról, hogy egy Asperger-szindrómás férfinál a szexuális működést is javította.


A körülmetélt férfiaknál kisebb a prosztatarák kockázata

A körülmetélt férfiaknál némiképp kisebb a prosztatarák kialakulásának kockázata azokhoz a férfitársaikhoz képest, akik előbőrét nem távolították el - állapították meg amerikai kutatók tanulmányukban.


Az étrendben lévő zsír minősége is befolyásolja a spermiumszámot

A sok telített zsírsavat tartalmazó étrend a spermiumszám csökkenésével köthető össze, míg az omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend mellett nagyobb a spermiumok koncentrációja - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


Tanulmány: hosszú távon több mellékhatással járhat a prosztatarák protonsugárral való kezelése

Egy új amerikai tanulmány szerint hosszú távon több mellékhatással járhat a prosztatarák protonsugárral való kezelése, mint a hagyományos röntgenbesugárzással való gyógyítás.


A prosztatarák protonsugárral való kezelése kevesebb mellékhatással jár

A bevett röntgenes besugárzás helyett szélesebb körben protonsugárral is gyógyítani lehetne amerikai tudósok szerint a férfiaknál leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos megbetegedést, a prosztatarákot.


A férfiak inkontinenciájáról

Az inkontinencia, a vizelet visszatartás nehézsége nem csak a nők problémája. Becslések szerint a panaszosok legalább egynegyede férfi.


A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra?

A férfiaknál is ketyeg a biológiai óra, akiknél negyven fölött évente hét százalékkal csökken az apaság esélye - állítják brazil kutatók, akik vizsgálataikat az Amerikai Orvosi Reprodukciós Társaság éves közgyűlésén ismertették Floridában.


A férfiaknál ritkább, de gyakran agresszívebb a mellrák, mint a nőknél

A férfiaknál ritkábban diagnosztizálnak mellrákot - kevesebbszer, mint a női esetek 1 százaléka -, ám ekkor a daganat már gyakran előrehaladottabb állapotban van és később nagyobb valószínűséggel okozza a páciens halálát - állapította meg egy nemzetközi tanulmány.


Egészségmegőrzésről férfiaknak

Bár a legtöbb betegség mind a férfiakat, mind a nőket érinti, vannak olyan kérdések, amelyek a férfiaknál más megközelítést igényelnek. Az alábbiaknak a férfiak körében előforduló rák, diabétesz, szívbetegség, magas vérnyomás, merevedési zavar és prosztataproblémák kerülnek életmódbeli és étrendi szempontból megbeszélésre.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop