Neuralink: az FDA engedélyezte az első emberi agychip beültetést

A Reuters híre szerint Elon Musk agychip cége engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságától (FDA), hogy az első ember kísérletet elvégezze.

| InforMed Hírek29   InforMed | Glanz, J.

Kép: Smartel

A milliárdos Neuralink implantátumgyártó cége az agy és a számítógép összekapcsolásával kíván segíteni az emberek látásának és mozgásképességének helyreállításában.

A Reuters hírügynökség márciusi jelentése szerint, amely több jelenlegi és korábbi alkalmazottra hivatkozik, a Neuralink korábbi ajánlatát az FDA jóváhagyására biztonsági okokból elutasították.

A Neuralink azt reméli, hogy mikrochipjeit bénulás és a vakság kezelésére használhatja, és segíteni fog fogyatékos embereknek a számítógépek és a mobiltechnológia használatában.

A chipeket – amelyeket majmokon teszteltek – úgy tervezték, hogy értelmezzék az agyhullámokat, és Bluetooth-on keresztül továbbítsák az információkat az eszközökhöz.

A jóváhagyás "a Neuralink csapatának az FDA-val szoros együttműködésben végzett hihetetlen munkájának eredménye" - áll a cég közleményében. A cég "hamarosan" további tájékoztatást ígért a kísérleti résztvevők felvételének terveiről.

A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a Neuralink agyimplantátumai kiterjedt tesztelést igényelnek a technikai és etikai kihívások leküzdése érdekében, ha széles körben elérhetővé kívánják őket tenni.

Musk eredeti célja az volt, hogy 2020-ban chipeket ültessen emberi agyba, hogy eleget tegyen az előző évben tett ígéretnek. Később megfogadta, hogy 2022-ben indul a teszt.

Az üzletet tavaly decemberben újabb kudarc érte, miután állítólagos vizsgálat alá vonták az állatjólét állítólagos megsértése miatt. Korábban Musk tagadta a hasonló állításokat.

Az FDA bejelentése a svájci kutatók által az agyimplantátumokkal kapcsolatos hasonló áttörésről szóló friss híreket követi. A svájci kutatók agyimplantátummal segítik elő egy bénult ember járását

Egy holland bénult férfi csak gondolataival irányítva járni tud– egy implantátumrendszernek köszönhetően, amely vezeték nélkül továbbítja gondolatait az alsó végtagjához.

| agyi chip, implantátum. Neuralink, Elon Musk
2023-05-26 13:06:56
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop