Legutóbbi cikkek

Mit jelentenek leggyakoribb álmaink?

Az ember élményei közül az egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb az álom. Az álmok sokat elmondanak arról, mi történik mostanában az életünkben, és mi foglalkoztat bennünket. Az alábbi álomtípusok segítenek megérteni, hogy mi történik a tudatalattinkban.


Neuralink: az FDA engedélyezte az első emberi agychip beültetést

A Reuters híre szerint Elon Musk agychip cége engedélyt kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságától (FDA), hogy az első ember kísérletet elvégezze.


Hogyan ismerjük fel az egészséggel kapcsolatos álhíreket?

Az egészséggel kapcsolatos álhírek felismerése fontos készség a mai információ áradatban. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segíthetnek az álhírek felismerésében:


Hogyan lehet új idegsejteket létrehozni az agyban

A felnőtt agy egyes területei nyugvó vagy alvó idegi őssejteket tartalmaznak, amelyek újraaktiválhatók új neuronok kialakítása céljából. A Genfi Egyetem (UNIGE) és a Lausanne-i (UNIL) tudósai által vezetett csapat felfedezte a sejtanyagcsere fontosságát ebben a folyamatban, és meghatározta, hogyan lehet felébreszteni és újraaktiválni ezeket az idegi őssejteket.


Magyar kutatók új idegpályát fedeztek fel

A magyar kutatók új kommunikációs útvonalat találtak az agykéreg és az agyba érkező információk feldolgozásában kulcsszerepet játszó kéreg alatti dúc, a talamusz között.


A testen kívüli élmény tudományos magyarázata

Tíz emberből egy átéli azt az élményt, amikor kívülről látja a testét, és úgy érzi, mint valahol máshol lenne. A Science című folyóiratban megjelent cikk most tudományos magyarázattal szolgál erre a jelenségre.


Az emberi agy tíz rejtélye

Az alábbiakban az emberi aggyal, illetve a gondolkodással és a memóriával összefüggő néhány érdekes kérdésére kapunk magyarázatot.


Gyakorolható a figyelem megosztása

Különböző feladatokkal javítható az agyunk működési sebessége, és fejleszthető az a képesség is, hogy egyszerre több feladatra koncentráljunk, állítják ausztrál kutatók.


Miért „ragadós” a nevetés?

Úgy tűnik, nagyon is igaz a mondás, hogy „ha nevetsz, veled nevet az egész világ”, valamint, hogy a nevetés ragadós. Brit kutatók vizsgálatai szerint a nevetés hangja mosolyra készteti az arcizmokat.


A pletyka hasznáról

A pletyka lehet szaftos, jóízű, aljas, szórakoztató vagy romboló, netán mindez egyszerre. A pletykának azonban, amerikai kutatók szerint fontos célja van.


1 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop