Hirdetés
Hirdetés

Butulás válság

Minden harmadik idén született Nagy-Britanniai embernél jelentkezhet később a demencia, vagyis időskori elbutulás - derült ki az Alzheimer's Research UK nevű brit szervezet megbízásából készített elemzésből, mely a brit lakosság öregedése nyomán egyre jobban kirajzolódó krízisre világít rá, továbbá a demencia kezelését célzó módszerek kidolgozására irányuló globális erőfeszítések szükségességét hangsúlyozza.

butulás, demencia | InforMed Hírek13   InforMed | MTI

Az Egészségügyi Világszervet (WHO) adatai szerint Nagy-Britanniában mintegy 850 ezer, világszerte 35,6 millió demens ember él. Az időskori elbutulást az agy betegségei, leggyakrabban az Alzheimer-kór okozzák, amelyek az agysejtek pusztulásával járnak, így károsítják az emlékezőképességet, a gondolkodást, a viselkedést és a mindennapi tevékenységek elvégzésének képességét.

Az Alzheimer-kór és a demencia többi formája jelenleg gyógyíthatatlan, és mivel az életkor a betegség fő meghatározó tényezője, ezért az érintettek száma valószínűleg emelkedni fog a várható élettartam növekedésével párhuzamosan.

| butulás, demencia
2015-09-23 13:22:45
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop