Az FDA nem fogadott el egy Alzheimer-kór elleni kísérleti gyógyszert

Az FDA nem fogadott el egy Alzheimer-kór elleni kísérleti gyógyszert

FDA, Alzheimer-kór, Synapton, gyógyszer | The New York Times Health News Service   Medincorp | Jensen, K.

WASHINGTON, USA - A Forest laboratories Inc, amely mind generikus, mind márkanévvel ellátott gyógyszereket forgalmaz, bejelentette, hogy ezúttal az FDA nem fogadta el a Synapton nevű, Alzheimer-kór elleni gyógyszerét.

A cég szerdán jelentette be, hogy ún. "elfogadhatatalan" jelzésű levelet kapott az FDA-tól.

"A cég értékeli az FDA adatelemzését és előkészíti a megfelelő választ" - jelentette be a Forest-cég, a jelentés nem tartalmazott részleteket, és az alkalmazottak közül senki sem volt elérhető, hogy kommentálja az ügyet.

1997 novemberében a cég közölte, hogy elfogadásra jelentette be a Synaptont, miután több mint 2 000 betegen négy tanulmányt végzett. A szernek semmi tartós mellékhatása nem volt, bár néhány betegnél előidézett hányingert és hányást, közölte akkor a cég.

A Forest azt is hozzáfűzte, hogy a hosszútávú kísérletek során egyes betegek egészen hat éven keresztül is szedték a gyógyszert.

Ez már a második rossz hír a cégnek az Alzheimer-kór ellen kifejlesztett gyógyszereivel kapcsolatban. Augusztusban bejelentették, hogy a Synapton kiegészítésére kikísérletezett LU 25-109 jelzésű szere a kutatás korai fázisában nem bizonyult hatásosnak az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél.

Az Alzheimer-kór elbutulást okozó betegség és mintegy 4 millió amerikait érint. A vezető gyógyszergyártó cégek, mint a Warner-Lambert Co., a Pfizer Inc. és a japán Eisai Co. forgalomba hoztak olyan szereket, amelyek gyógyíthatják, vagy megállíthatják az olyan tüneteket. mint pl. a dementia és az emlékezetvesztés.

A betegség gyógyíthatatlan.

Megjelent: Bloomberg Business News

| FDA, Alzheimer-kór, Synapton, gyógyszer
2002-07-31 22:46:38
No menu item defined, wrong database setup!
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop