ÚJ

Alzheimer-kór 2.

Az Alzheimer-kór, e súlyos szellemi leépüléssel (demencia) járó betegség tünetei nehezen különíthetők el más, időskori memóriavesztéssel járó megbetegedéstől.


Gyulladáscsökkentőkkel az Alzheimer-kór ellen?

A kis dózisban alkalmazott gyulladáscsökkentő, a prednisolon, a tapasztalat szerint nem enyhítette az Alzheimer-kór szimptómáit. A kutatók most két másik gyulladáscsökkentő szer hatását tesztelik, abban a reményben, hogy új ágenst találnak az Alzheimer-kór megelőzésére vagy kezelésére.


Elkerülhető az időskori elmeromlás

Bár az Alzheimer-kór és hasonló betegségek nagyon gyakoriak 85 év felett, a kognitív képességek és a memória zavarai nem feltétlenül velejárói az öregedésnek.


Engedélyeztek egy Alzheimer kór elleni gyógyszert

A Pfizer Inc. és a japán Eisai CO. bejelentette, hogy a Food and Drug Administration, az FDA engedélyezte egy Alzheimer kór elleni gyógyszer gyártását. Az Eisai America Inc. megkapta hivatalos engedélyt a gyógyszer az Aricept amerikai forgalmazására. A gyógyszer alkalmas enyhe és közepes súlyosságú Alzheimer betegségben szenvedő betegek kezelésére. Segíti a napi életvitelt és javítja az emlékezőképességet, nyilatkozott a Pfizer és az Eisai, mely együtt fogja a gyógyszert forgalmazni.


Alzheimer-kór: "áradás" várható

NEW YORK - Miközben a kutatók eddig is nagy lépéseket tettek az Alzheimer-kór leküzdésére, további eredményekre van szükség a terápia fejlesztésében, ha szembe akarunk nézni azzal a problémával, amelyet az előttünk álló két évtizedben a betegek egyre növekvő száma várhatóan okozni fog, jelentették ki egyes szakértők szerdai sajtókonferenciájukon.


Egy új módszerrel megjósolható az Alzheimer-kór lefolyása

NEW YORK - Az Alzheimer-kór korai diagnózisa kulcskérdése a beteg életminőségének javításában, jelentették be egyes kutatók azon a sajtókonferencián, amelyet az Amerikai Orvostudományi Társaság hívott össze.


Feledékeny egerek segítenek az Alzheimer kór kutatásában

Felejtésre hajlamos, genetikailag átprogramozott egerek új megvilágításba helyezik a szenilis dementia, az Alzheimer kór egyre égetőbb problémáját.


Az Alzheimer kutatók azt jósolják, hogy hamarosan új gyógyszerek jönnek

Egy vezető Alzheimer kutató néhány éven belül a betegség új kezelési módját jósolja az újabb genetikai felfedezések alapján.


Egy új génteszttel pontosítható az Alzheimer-kór diagnózisa

Más diagnosztikai módszerek mellett egy az Alzheimer-kórra jellemző gén vizsgálatával az orvosok biztosabban fel tudják ismerni ezt a degeneratív betegséget, jelentették be kutatók.


Egy kísérleti implantátum lassíthatja az Alzheimer-kór kifejlődését

A Stanford Egyetem orvosai azt remélik, hogy néhány méter műanyag cső segítségével hatékony kezelésben részesíthetik az Alzheimeres betegeket. Dr. Gerald Silverberg, a Stanford neurológusa kísérleteket folytat egy új eljárással, amely az első implantációs módszer lenne az Alzheimer-kór kezelésében. Maga a cső sokban hasonlít azokhoz a csövekhez, amelyeket már régóta használnak a hydrokefáliás betegek felesleges agy-gerincvelői folyadékának drenálásére.


| 2 | |
No menu item defined, wrong database setup!
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop