ÚJ

Alzheimer-kór és magas homocisztein-szint

DURHAM, USA - Az Alzheimer-kórban szenvedő betegek vérében abnormálisan magas a homocisztein nevű aminosav szintje, és a vártnál alacsonyabb a folsav és a B-vitamin szint, közli egy nemrégiben megjelent tanulmány.


Az FDA nem fogadott el egy Alzheimer-kór elleni kísérleti gyógyszert

Az FDA nem fogadott el egy Alzheimer-kór elleni kísérleti gyógyszert


Kiderült, hogy az ólommérgezés maradandó károsodást okoz

A környezeti ólommérgezés okozta kisgyermekkori kognitív problémák jórészt visszafordíthatatlanok, s a gyermekek akkor sem fejlődnek, ha az ólommérgezés forrása megszűnik, közli egy ausztrál tanulmány.


Korai teszt az Alzheimer-kór azonosítására

Egy New York-i tudósok által kifejlesztett új agydiagnosztikai módszer a szimptómák jelentkezése előtt évekkel, vagy talán évtizedekkel képes kimutatni az Alzheimer-kór jeleit az agyban. Az Egyesült Államokban milliókra tehető azoknak a száma, akiket az elkövetkezendő évtizedekben érinteni fog ez a súlyos szellemi leépüléssel járó betegség.


Mozgásvakság okozhatja az Alzheimer-es tájékozódási zavarokat

Tudósoknak valószínűleg sikerült rájönniük arra, hogy az Alzheimer-kóros betegeknek miért okoz hatalmas gondot az, ami nekünk, többieknek semmiség: tájékozódni és biztosan mozogni a világban.


A középkorúaknál egyre gyakoribbak az emlékezetkiesések

Lorraine Harding, aki adminisztrátorként dolgozott a Massachusetts Institute of Technology-n, 18 hónapja ment nyugdíjba. Még mindig az MIT környékén lakik és gyakran fut össze volt kollegáival. És itt szokott előállni az a zavaró kis probléma.


A tanulás megvédi az agyat a zsugorodástól

Az agy méretét és a lelki képességeket vizsgáló kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a tanulás megvédi az agyat a fizikai pusztulástól.


Egy gén növeli a korai emlékezetromlás kockázatát

Azoknál, akinek a szervezetében megtalálható egy, az Alzheimer-kórral kapcsolatos gén, különösen nagy a kockázata az idő előtti emlékezetvesztésnek.


Kutatási segédeszközök az Alzheimer-kórral kapcsolatban az interneten

Az Alzheimer-kór lassan 4 millió amerikait foszt meg emlékezőtehetségétől és nincs rá orvosság. A betegség iszonyúan frusztráló mind az érintett, mind pedig a család számára. Az internetről információt kaphatunk erről a kórról vagy vigasztalást, anélkül, hogy ki kellene tenni a lábunkat otthonról.


Ígéretesnek mutatkozik az Alzheimer-vakcina

1999 végére a tudósok azt tervezik, hogy amerikai betegek egy kis önkéntes csoportját egy Alzheimer-kór, ez az időskori betegségek közül a legfélelmetesebb betegség elleni vakcinával oltják be.


| | 3 |
No menu item defined, wrong database setup!
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop