ÚJ

Lassítja a mentális leépülést egy Alzheimer-kór elleni új gyógyszer

A Biogen Idec biotechnológiai vállalat kísérleti gyógyszerének a világon elsőként sikerült jelentősen lassítani a gondolkodási és megismerési funkciók beszűkülését, valamint visszafordítani a kóros fehérje felszaporodását az agyban az Alzheimer-kór korai és enyhe tüneti fázisában lévő betegeknél.


Százmillió dolláros kockázati tőkelapot hoztak létre demenciakutatásra

Százmillió dolláros kockázati tőkealapot hozott létre a brit kormány, a világ vezetői gyógyszergyártói és a brit Alzheimer-kutató alapítvány a demencia (időskori elbutulás) megelőzésére és gyógyítására irányuló tudományos kutatások felgyorsítására.


Ultrahang az Alzheimer-kór ellen

Az ultrahang lehet az új fegyver az Alzheimer-kór ellen - remélik a Queenslandi Egyetem (UQLD) kutatói, akik ultrahanggal, gyógyszerek nélkül tisztították meg egerek agyát az amiloid lerakódásoktól. A beavatkozással nem járó, vagyis nem-invazív, kezelés talán meggyógyíthatja az Alzheimer-kórt és a memóriát is képes javítani.


Michael Gambon kénytelen visszavonulni a színpadtól memóriaproblémái miatt

Több mint 50 évnyi színházi karrier után kénytelen visszavonulni a színpadtól Michael Gambon.


Összefüggést találtak az időskori elbutulás és egyes vény nélküli gyógyszerek között

Amerikai kutatók összefüggést találtak az időskori elbutulás (demencia) és egyes gyakran használt, többek között altatóként vagy allergia kezelésére adott gyógyszerek szedése között.


Az Alzheimer-kór kezelésében eredményes lehet a kurkuma fűszer hatóanyaga

Az Alzheimer-kór kezelésében ígéretesnek tűnik a kurkuma fűszer hatóanyagának, a kurkuminnak az alkalmazása - állítják állatkísérletek alapján az amerikai és japán kutatók.


A hangszeren játszás csökkentheti a demencia kockázatát

A hangszeren játszás csökkentheti a demencia kialakulásának kockázatát - derült ki egy ikerpárok bevonásával készített tanulmányból, amely azt mutatta, hogy az ikerpár zenélni tudó tagjánál egyharmaddal kisebb valószínűséggel jelentkezett időskori elbutulás.


A demencia ellen is hatékony lehet az aszpirin

Az aszpirin fájdalomcsillapítóként kezdte pályafutását, majd a szívinfarktus és a szélütés ellen is hatékonynak bizonyult, egy új ausztrál kutatás pedig a demencia elleni harcban akarja csatasorba állítani.


A megelőzés került az Alzheimer-kór fókuszába

Németországban több mint 1,4 millió ember szenved demenciában. A becslések szerint a demens betegek száma 2050-ig három millióra is emelkedhet. A Deutsches Ärzteblatt megkérdezte Richard Dodel demencia-szakértőt az Alzheimer-demencia körüli újdonságokról.


Két cukorbetegség elleni gyógyszer segíthet az Alzheimer-kórosokon

Két cukorbetegség elleni gyógyszer visszafordíthatja az Alzheimer-kór hatásait: visszahozhatja az elveszett emlékeket - derült ki egy új brit kutatásból, amelyet egerekkel végeztek.


| | | | | 6 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop