ÚJ

Már csecsemőkorban megjelennek az agyban az Alzheimer-kór kockázatára utaló jelek

Már csecsemőkorban kimutathatók az agyban azok az eltérések, amelyek az Alzheimer-kórra genetikai hajlammal rendelkezőknél jelentkezhetnek - állapította meg egy új amerikai tanulmány.


A szem sejtjeinek változása segíthet felismerni az Alzheimer-kórt

A szem bizonyos sejtjeinek megváltozása segíthet felismerni az Alzheimer-kórt - állítják amerikai kutatók állatkísérleteik eredményeire hivatkozva.


Az emlékezőképesség megőrzése

Viszonylag jó emlékezőképességgel rendelkeznek azok az idős emberek, akiknek alacsony a vércukorszintje - derült ki egy berlini tanulmányból.


Az Alzheimer-kór genetikai háttere

Az Alzheimer-kórhoz köthető tizenegy új gént fedeztek fel a tudósok a betegség genetikai hátterét vizsgáló eddigi legnagyobb kutatás során, megkétszerezve ezzel a kór kialakulásáért felelős potenciális "bűnösök" számát.


Magyar kutatók cikkét a pszichiátria különleges jelentőségű eredményei közé sorolták

Magyar agykutatók tanulmányát, amelyben bebizonyították, hogy egy antidepresszáns készítmény fluoxetin nevű hatóanyaga szelektív, az idegsejtek pusztulását gátló hatással bír, a pszichiátriai és pszichológiai tudományterület különleges jelentőségű tanulmányai közé sorolták.


A hangszeres zenélés jót tesz az idős kori egészségnek

A gyermekkori hangszeres zenélés idős korban élesebben tartja az agyat, és azzal is segít a szellemi és fizikai fittség megőrzésében, hogy oldja a stressz okozta feszültséget az Amerikai Pszichológus Szövetség tanulmánya szerint.


Több mint 9 millió Alzheimer-beteg van Kínában

A világ Alzheimer-kórban szenvedő betegeinek egynegyede Kínában található, ahol a 9,1 milliósra becsült - diagnosztizált - ellátásra szorulónak csak töredéke kap megfelelő orvosi segítséget - hívta fel a figyelmet a Cajhszin üzleti médiavállalkozás internetes oldalán frissen közölt összeállítás.


Korábban jelentkezhet az Alzheimer-kór egy génmutáció hordozóinál

Az átlaghoz képest három évvel hamarabb kialakulhat amerikai kutatók szerint az Alzheimer-kór azoknál, akik hordozói egy, a betegséggel összefüggésbe hozott és a világ népességének egy százalékát érintő génmutációnak, esetükben ugyanis sokkal gyorsabb az agysejtek sorvadása.


Mire ügyeljünk súlyosan demens betegeknél

Ha súlyos, gyógyíthatatlan elbutulásban szenvedő idős hozzátartozónk van, fontos tudni néhány dolgot, amivel megkönnyíthetjük az életét.


Fordulópont lehet az Alzheimer-kór gyógyításában

Fordulópont lehet az Alzheimer-kór gyógyításában egy új brit felfedezés, az első szer, amely sikeresen akadályozta meg az agyszövet pusztulását beteg egereknél. Az emberi gyógyszer kifejlesztése még éveket vehet igénybe.


| | | | | | | | 9 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop