Legutóbbi cikkek

Epilepszia tünetei

Az epilepsziás görcsrohamokat jellegzetességeik alapján osztályozzák. Az egyszerű parciális görcsrohamok elektromos kisülésekkel kezdődnek az agy kis területén és a kisülések ezen a területen maradnak. A beteg kóros érzeteket, mozgásokat, pszichés zavarokat tapasztal az érintett agyterületnek megfelelően.


Epilepszia

Az epilepszia lényege a visszatérő görcsrohamokra való hajlam. A felnőtt lakosság 2%-ának alakul ki görcsrohama valamikor az élete során. Ezeknek egyharmada visszatérő görcsroham, epilepszia.


Epilepszia kórisme

Az eszméletét vesztő betegnek, akinek teste görcsben rángatózik, maga alá vizel, vagy pedig hirtelen zavarttá és szórakozottá válik, valószínűleg epilepsziás rohama van. A valódi epilepsziás rohamok azonban sokkal kevésbé gyakoriak, mint azt a legtöbb ember gondolja. A legtöbb eszméletvesztéses epizódot vagy kóros viselkedést nem az agy kóros elektromos kisülései okozzák.


Ígéretes az epilepsziás rohamok elleni újfajta kezelés

WORCESTER, USA - Élete első öt hónapjában a South Barre-i Jonathan Land boldog kisbaba volt, figyelt az új világ látványaira és hangjaira.


A kezelés ellenére sok epilepsziásnak vannak rohamai

A kutatók által korábban becsültnek legalább a kétszerese azon epilepsziás betegek száma, akik a kezelések ellenére gyakori rohamokat szenvednek.


Radikális műtét a súlyos epilepszia kezelésére

Maryland-i kutatók szerint a fél agy eltávolításával fiatal betegeknél súlyos, gyógyszeresen nem kezelhető epilepszia esetén javítható az élet minősége.


A Nintendo-rajzfilm görcsrohamot okozott Japánban

TOKIÓ - A japán újságok szerint legalább 560 személy, többségükben gyermekek, kaptak görcsrohamot, miközben a Zsebszörny (Pocket Monster) című rajzfilmet nézték, amelynek főszereplője egy Nintendo-figura. A TV Tokyo - ezen a csatornán adták le a rajzfilmet - független szakértőkből álló bizottságot hívott össze annak megállapítására, hogy mi okozta a rohamokat, jelentették be a tévétársaságnál.


Az epilepszia gyógyszere hatásos az Alzheimer-kór ellen is

AMSZTERDAM - Egy sor új tanulmányban arról számolnak be a kutatók, hogy az epilepsziás rohamok ellen szedett gyógyszerek használnak az Alzheimer-kórban szenvedőknek is.


A műtét könnyíthet az epilepszián, ha a gyógyszerre nem reagál a beteg

Az epilepsziás betegek rohamait gyógyszerrel általában meg lehet előzni. Néhány esetben azonban a rohamok a gyógyszerelés ellenére is jelentkeznek. Egy, a közelmúltban Franciaországban megjelent tanulmány szerint egy sebészi úton általában korrigálható agyi rendellenesség nagyobb százalékban lehet a felelős az epilepszia ilyen, gyógyszer-rezisztens eseteiért, mint eddig gondolták.


A rajzfilmek színváltásai epilepsziás rohamot okozhatnak a gyerekeknél

Japán kutatók valószínűleg megtalálták a választ arra a kérdésre, miért kapott epilepsziás rohamot több mint 500 gyerek egy népszerű televíziós rajzfilm nézése közben.


| | 3 |

Web Design & Development Prowebshop