Hogyan előzzük meg a karácsonyi fejfájást

A karácsonyi szünidő tele van ugyan örömmel és vidámsággal, de olykor stresszt és feszültséget is okozhat - e két utóbbi pedig a szakértők szerint a fejfájás legfőbb okai közé tartozik.

fejfájás, karácsonyi, stressz | The New York Times Health News Service   Medincorp | La Voi, A.

"Az ünnepek ideje alatt életvitelünk nagyon megváltozik, és ez a fejfájások elsődleges kiváltó oka," mondotta Dr. Seymour Diamond, a chicagói National Headache Foundation (Országos Fejfájás Alapítvány) elnöke, aki egyben a szintén Chicagóban található Diamond Headache Clinic (Diamond Fejfájásklinika) igazgatója is.

A National Headache Foundation az alábbi ötleteket ajánlja arra, hogyan kerülhetjük el az ünnepi fejfájást:

- Ne halasszuk az utolsó percre az ajándékok vásárlását. Vagy ha már semmiképpen nem tudjuk elkerülni a zsúfolt üzleteket és a tülekedést, próbálkozzunk relaxációs technikákkal (például fejkörzéssel vagy lassú, mély légzéssel).

- Ha alkoholt fogyasztunk, legyünk mértékletesek, és lassan kortyolgassuk az italt, mert így a másnapos fejfájás elkerülhető. A szakértők szerint a kevert italok és a koktélok kevésbé kártékonyak, mint a tömény szeszesitalok.

- Ügyeljünk arra, hogy mit eszünk és iszunk. Fejfájást okoznak - különösen a migrénre hajlamos típusoknál - többek között a citrusfélék, a csokoládé, a sokáig érlelt sajtfélék, a vörösbor és a koffeintartalmú italok, mint a kávé.

- Keressük fel orvosunkat. Ha amúgy is fejfájós típusúak vagyunk, az orvos biztosan segíteni tud a megelőzés és a kezelés kérdéseiben.

Megjelent: Medical Tribune News Service

| fejfájás, karácsonyi, stressz
2002-07-31 18:18:18


Minden, amit a migrénről tudni kell

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vag...


Nyári fejfájás

A nyár legzavaróbb tényezője sokak számára nem a narancsbőr, hanem a fejfájás. A hőmérséklet emelkedésével nő az esély a lüktető fejfájásra is. Az alábbiakban ...


Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi

Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi egy chilievő verseny után.


Ellenanyag kezelés a migrén megelőzésére

Jelentősen csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát és súlyosságát egy ellenanyag alapú kezelés, amelyet a migrénes rohamok megelőzésére fejlesztettek ki.


Migrén: nem az unatkozó úriasszonyok betegsége

A szokásos fejfájást az különbözteti meg a migréntől, hogy az általában fájdalomcsillapító hatására elmúlik, és mögötte mindig van valami, ami kiváltja - időj...


hirdetés