Fejfájás és szex

Van, akinek a szó szoros értelmében fejfájást okoz a szex. „Orgazmusos fejfájás” a neve annak a jelenségnek, amely megkeserítheti a legédesebb pillanatokat is.

fejfájás, szex, orgazmus, orrspray, oleoresin capsicum | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
Hallottunk már krónikus migrénes fejfájásról, klaszter-fejfájásról, sinus-fejfájásról, sőt, még stresszes fejfájásról is, de szex-fejfájásról? Pedig mintegy félmillió amerikai szenved tőle.

Kétféle ilyen fejfájást különböztetünk meg, az egyik veszélytelen, míg a másik súlyos betegség előhírnöke is lehet. A legáltalánosabb az első, a „jóindulatú koitális fejfájás”, vagy „orgazmusos fejfájás” amely rendszerint a szeretkezés alatt vagy után jelentkezik. Ez viszonylag veszélytelen, nincsenek hosszú távú hatásai, csak kellemetlen. Lüktető nyomásként írják le, amely a fejtetőtől a szemekig terjed.

A másik típus az „előszöri” fejfájás, amely szintén kezdődhet szeretkezés közben, a betegek „életük legrosszabb fejfájásának” nevezik. Ez, mivel az agyi erek okozzák, egy súlyos betegség figyelmeztető jele is lehet. Egy hirtelen megpattant ér agyvérzést, stroke-ot sőt, halált is okozhat. Ez a típusú fejfájás szerencsére igen ritka, és nemcsak szex, de másféle megerőltető fizikai tevékenység közben is előfordulhat. Fontos, hogy az ilyen fejfájással azonnal keressük fel orvosunkat.

Mostanáig nemigen találtak még gyógyszert az orgazmusos fejfájásra. Egy féléve azonban piacra került egy természetes anyagokból készült orrspray, amely az erős paprika kivonatából, az „oleoresin capsicum”-ból készül.

Eddig több mint 200-an próbálták ki, és azt mondják, másodperceken belül megszünteti a fejfájást, amely mintegy háromszor annyi férfit érint, mint nőt.

Az orrspray hatóanyagától a szervezet endorfinokat is termel, ami tovább fokozza az immár fejfájás nélküli szeretkezés élvezetét.

PrWeb
| fejfájás, szex, orgazmus, orrspray, oleoresin capsicum
2005-06-05 14:58:42
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop