Harry Potternek valószínűleg migrénje van

Harry Potternek, aki az egész világon ismert képzeletbeli figura a J.K Rowling regényeiből és a Harry Potter filmekből, valószínűleg migrénes fejfájása van.

migrén, fejfájás | InforMed Hírek5   InforMed | Glanz, J.
A diagnózis Fred Sheftell és munkatársaitól származik, akik Samford, Connecticut államban dolgoznak a New England Center for Headache-nél. A kutatók megvizsgálták J.K Rowling összes eddig kiadott Harry Potter könyvét, Potter fejfájásaira való utalásokat keresve.

Harry Potter's migrénes fejfájásrohamai akkor jönnek, amikor a gonosz Lord Voldemort a közelben van, és Potter fejének azon a területén jelentkeznek, ahol egy villám alakú heg van, jegyzi meg Sheftell és munkatársai.

A kutatók abban állapodtak meg, hogy valószínűleg migrénről van szó. Miért csak valószínűleg? Azért, mert Harry Potter fejfájása gyorsabban elmúlik, mint az a migrén esetén jellegzetes, jegyezik meg a kutatók.

Nem arról van szó, hogy a kutatók félvállról vennék a migrénes fejfájást. Arra használják Harry Potter esetét, hogy tudatosítsák: ha még egy fiatal fiú varázslónak is visszatérő erős fejfájása van, az a gyerekek és serdülők fejfájásának szélesebb körű problémáját tükrözi vissza.

Helyes-e a diagnózis? A kutatók megjegyzik, hogy a migrén öröklődő lehet, de keveset lehet tudni Potter szüleiről. A fejfájás más betegségekhez is kapcsolódhatnak, de amennyire Sheftell csapata tudja, Potter különben egészséges.

Természetesen, mindez változhat, amikor a legutolsó Harry Potter könyvet a hónap folyamán kiadják. Időközben a Potter diagnózis részletei megjelennek Headache-ben, az amerikai fejfájás társaság folyóiratában.

| migrén, fejfájás
2007-07-01 12:54:05


Minden, amit a migrénről tudni kell

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vag...


Nyári fejfájás

A nyár legzavaróbb tényezője sokak számára nem a narancsbőr, hanem a fejfájás. A hőmérséklet emelkedésével nő az esély a lüktető fejfájásra is. Az alábbiakban ...


Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi

Súlyos fejfájással került kórházba a világ legerősebb chilijét elfogyasztó férfi egy chilievő verseny után.


Ellenanyag kezelés a migrén megelőzésére

Jelentősen csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát és súlyosságát egy ellenanyag alapú kezelés, amelyet a migrénes rohamok megelőzésére fejlesztettek ki.


Migrén: nem az unatkozó úriasszonyok betegsége

A szokásos fejfájást az különbözteti meg a migréntől, hogy az általában fájdalomcsillapító hatására elmúlik, és mögötte mindig van valami, ami kiváltja - időj...


hirdetés