Hirdetés

Házi fortélyok fejfájás ellen

Az emberek már a gyógyszergyárak létrejötte előtt is gyógyították valahogy a fejfájásukat, azzal, ami épp elérhető volt. Sokan kinevetik nagyanyáink praktikáit, pedig mögöttük gyakran évszázados, sőt, évezredes tapasztalat áll.

fejfájás, öngyógyítás |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: pixabay
Manapság oly nagymértékben függünk a gyógyszerektől, hogy már meg sem gondoljuk, nem tehetnénk-e mi is valamit saját magunkért. A legtöbb ember átélte már a fejfájást, az alábbiakban néhány ötlet ennek a meglehetősen gyakori kellemetlenségnek a kivédésére.

Növeljük a sóbevitelt

A fejfájást gyakran a szervezet elégtelen nátriumszintje okozza. Negyed pohár langyos vízbe tegyük fél teáskanál sót, és kortyolgassuk. Az íze nem jó, de ezért kárpótolhat a megkönnyebbülés. Akinek magas a vérnyomása vagy a koleszterinszintje, ne tegye, vagy beszélje meg előtte orvosával.

Fokozzuk a vérkeringést

Gyakran lehet oka a fejfájásnak a nem kielégítő vérkeringés is. Egyszerű módszer a mozgás; az edzés vagy a séta fokozza a vér áramlását, eloszlását.

Nem kell túl megerőltetőnek lennie az edzésnek, csak amennyi jól esik.

Csökkentsük a kávé fogyasztást

Ha valaki túl sok kávét iszik, szintén gyakrabban fájhat a feje. Egyszerű megoldás, ha ilyenkor vizet iszunk, a szervezetnek erre amúgy is szüksége van, így két legyet üthetünk egy csapásra. Elsősorban a rendszeres kávéivóknak használ.

Fokozzuk az oxigénbevitelt

Kis területű, zárt helyen hamar megfájdulhat a fejünk. Nyissunk ablakot, ha ez nem megoldható, helyezzünk el zöld növényeket a helyiségben.

Csökkentsük a stresszt

Ha stressz-eredetű a fejfájás, vegyünk mély lélegzetet, ettől javul az oxigénellátás és a vérkeringés.

A fejfájás kiújulásának megelőzésére tanuljunk meg néhány légzési technikát.

A fejfájást ne tévesszük össze a migrénnel, súlyos esetben, vagy ha a tünetek fokozódnak, forduljunk orvoshoz.
fejfájás, öngyógyítás

2023-12-28 22:19:08

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop