Négy hónap alatt 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben

Az idei év első négy hónapjában legkevesebb 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben, ahol hiánycikk a járvány terjedését megakadályozó vakcina.

agyhártyagyulladás, Niger | MTI Hírek12
Az afrikai ország egészségügyi miniszterének keddi televíziós tájékoztatása szerint január 1-je és május 4-e között 3856 megbetegedést regisztráltak, és az ország nyolc régiója közül ötöt súlyosan érinti a fertőzés, beleértve a fővárost, Niameyt.

A kormány az összes iskolát bezáratta Niamey körzetében, és kampányt indított a 2 és 15 év közötti gyerekek beoltására áprilisban, amikor még csak 85 halott volt. Egy héttel később azonban újra megnyitották az iskolákat, noha még nem oltották be a gyerekeket. Mano Aghali egészségügyi miniszter kedd este elismerte, hogy nem áll rendelkezésükre a megfelelő mennyiségű vakcina, és csak a fele van meg a szükséges mennyiségnek.

Nigerben, a világ egyik legszegényebb országában 2010-2011-ben sikerült kiirtani az agyhártyagyulladás A törzsét. A mostani járvány során a C törzs és a tuberkulózisos agyhártyagyulladás okozta eseteket találtak.

Az agyhártyagyulladás az agyhártyák vagy agyburkok, azaz a központi idegrendszert körülvevő hártyák gyulladásos megbetegedése, ami súlyos, életveszélyes állapot, és sürgősségi orvosi beavatkozást igényel.

| agyhártyagyulladás, Niger
2015-05-07 21:56:04
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop