ÚJ

Kullancsenchephalitis

A kullancsenchephalitis egy vírus okozta betegség, melynél a fertőzést kullancs közvetíti. A kórokozó elsősorban az állatokat fertőzi, emberek csak ritkán betegszenek meg.


Idegrendszeri vírusfertőzések

Az enkefalitisz az agyvelő gyulladása, amit rendszerint vírusok okoznak, ezért vírusos enkefalitisznek is hívják. Az enkefalomielitisz az agy- és a gerincvelő együttes gyulladása, és szintén vírus okozza. Az aszeptikus meningitisz az agyhártyák gyulladása, általában vírus okozza.


Halálos sertésvírus aggasztja a szakértőket

ATLANTA - Egy halálos vírus aggasztja az egészségügyi szakértőket. A kórokozó Malajziában ütötte fel a fejét a sertéstenyésztéssel, -szállítással és -kereskedelemmel foglalkozó emberek között, és tudósok szerint egyetlen eddig ismert vírusra sem hasonlít.


Savós agyhártyagyulladás

A központi idegrendszerben (agyban és agyhártyában) előforduló gyulladásos elváltozásokat meningoencephalitisnek nevezzük. Amikor dominálóan az agyhártyák gyulladásának tüneteit észleljük meningitis serosáról, ha pedig az agyvelőben van a gyulladás fő helye, encephalitis a diagnózis. Valójában azonban ha változó mértékben is, minden központi idegrendszeri gyulladásnál érintve van az egész, burokkal körülvett agy.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop