Legutóbbi cikkek

Bakteriális meningitisz

Baktériumok okozta agyhártyagyulladást jelent

Agyvelőgyulladás, ideggyulladás

Az agyvelő gyulladásakor a kórokozó - az agyhártyagyulladáshoz hasonlóan - a légutakon át jut be, de az emésztőrendszeren, a környéki idegeken át is eljuthat a fertőzés az agyba.

Idegrendszeri vírusfertőzések

Az enkefalitisz az agyvelő gyulladása, amit rendszerint vírusok okoznak, ezért vírusos enkefalitisznek is hívják.

Parazita fertőzések, agy

2022. 09. 28

A Föld egyes részein férgek fertőzhetik meg az agyat. A nyugati féltekén e ertőzések közül leggyakoribb a ciszticerkózis.

Az iskolakezdés előtt ajánlott a védőoltások beadása

2020. 08. 27

A gyermekgyógyászok javasolják, hogy a gyerekek kapják meg a védőoltásokat még a szeptemberi közösségbe kerülés előtt.

Meningococcus: ismerni életmentő, oltani ajánlott

2019. 04. 17

Fontos felismerni az először influenzára emlékeztető tünetekkel jelentkező betegséget, mert lefolyása nagyon gyors lehet. Helyes döntés a veszélyeztetett gyerekek, serdülők beoltása.

A gyermekorvosok egyesülete üdvözli a meningitis elleni védőoltás ingyenessé tételét

2016. 10. 25

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete (HGYE) üdvözli az egészségügyi államtitkárságnak azt a döntését, hogy a jövő évtől térítésmentessé teszik a két év alatti gyermekek számára a gennyes agyhártyagyulladást okozó meningococcus C elleni védőoltást.

Szakértő: a nyers tej is okozhat vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást

2016. 09. 22

Csípés nélkül is okozhat megbetegedést az egyébként kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis), a nyers házi tej is lehet vírushordozó - figyelmeztetett Schneider Ferenc infektológus, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa.

Négy hónap alatt 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben

2015. 05. 07

Az idei év első négy hónapjában legkevesebb 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben, ahol hiánycikk a járvány terjedését megakadályozó vakcina.

Agyhártyagyulladásban meghalt kislány - nem számítanak újabb megbetegedésekre a szakemberek

2014. 10. 22

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.

ÁNTSZ: fertőző agyvelőgyulladás okozta egy szentgotthárdi óvodás halálát, nincs járvány

2014. 10. 21

Bakteriális fertőzés okozta agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás kislány - erősítette meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei tisztifőorvosa kedden az MTI-nek, hozzátéve: egyetlen megbetegedés történt, tragikus következménnyel járt, de járvány nincs.

Nem szénanáthás volt, hanem az agyvize szivárgott

2013. 05. 07

Egy arizonai férfi azt hitte, hogy krónikus szénanáthája van, ám kiderült, hogy valójában az agyvize szivárgott állandóan az orrán keresztül.

Halált okozó, fertőzött szteroid

2012. 10. 17

Helyi rendőrökkel megerősített szövetségi ügynökök tartottak rajtaütésszerű ellenőrzést kedden abban a massachusettsi NECC gyógyszergyárban, amelynek fertőzött szteroidkészítménye tucatnyinál több ember halálát okozta az Egyesült Államokban.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop