Legutóbbi cikkek

Parazita fertőzések, agy

A Föld egyes részein férgek fertőzhetik meg az agyat. A nyugati féltekén e ertőzések közül leggyakoribb a ciszticerkózis.


Az iskolakezdés előtt ajánlott a védőoltások beadása

A gyermekgyógyászok javasolják, hogy a gyerekek kapják meg a védőoltásokat még a szeptemberi közösségbe kerülés előtt.


Meningococcus: ismerni életmentő, oltani ajánlott

Fontos felismerni az először influenzára emlékeztető tünetekkel jelentkező betegséget, mert lefolyása nagyon gyors lehet. Helyes döntés a veszélyeztetett gyerekek, serdülők beoltása.


A gyermekorvosok egyesülete üdvözli a meningitis elleni védőoltás ingyenessé tételét

A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete (HGYE) üdvözli az egészségügyi államtitkárságnak azt a döntését, hogy a jövő évtől térítésmentessé teszik a két év alatti gyermekek számára a gennyes agyhártyagyulladást okozó meningococcus C elleni védőoltást.


Szakértő: a nyers tej is okozhat vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást

Csípés nélkül is okozhat megbetegedést az egyébként kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis), a nyers házi tej is lehet vírushordozó - figyelmeztetett Schneider Ferenc infektológus, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa.


Négy hónap alatt 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben

Az idei év első négy hónapjában legkevesebb 265-en haltak meg agyhártyagyulladásban Nigerben, ahol hiánycikk a járvány terjedését megakadályozó vakcina.


Agyhártyagyulladásban meghalt kislány - nem számítanak újabb megbetegedésekre a szakemberek

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.


ÁNTSZ: fertőző agyvelőgyulladás okozta egy szentgotthárdi óvodás halálát, nincs járvány

Bakteriális fertőzés okozta agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás kislány - erősítette meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megyei tisztifőorvosa kedden az MTI-nek, hozzátéve: egyetlen megbetegedés történt, tragikus következménnyel járt, de járvány nincs.


Nem szénanáthás volt, hanem az agyvize szivárgott

Egy arizonai férfi azt hitte, hogy krónikus szénanáthája van, ám kiderült, hogy valójában az agyvize szivárgott állandóan az orrán keresztül.


Halált okozó, fertőzött szteroid

Helyi rendőrökkel megerősített szövetségi ügynökök tartottak rajtaütésszerű ellenőrzést kedden abban a massachusettsi NECC gyógyszergyárban, amelynek fertőzött szteroidkészítménye tucatnyinál több ember halálát okozta az Egyesült Államokban.


1 | | |

Web Design & Development Prowebshop