Enyhíti a Parkinson-kór tüneteit egy kínai orvoslásban használt gyógynövény

Hatékonyan enyhíti a Parkinson-kór egyes tüneteit a kínai orvoslásban alkalmazott kou teng (gou teng) nevű gyógynövény - állapították meg a hongkongi baptista egyetem kutatói.

A növény ráadásul enyhíti azokat a mellékhatásokat is, amelyeket a Parkinson-kórban általánosan használt gyógyszerek szedése okozhat.

Az egyetem szóvivője csütörtökön elmondta, hogy ma még nem gyógyítható a Parkinson-kór, ám tanulmányuk igazolta, hogy a kínai orvoslás segíthet a betegség kezelésében. Azok a páciensek, akik kapták a szert, jobban kommunikáltak, ritkábban jelentkezett náluk depresszió, és kevesebben számoltak be alvászavarról.

Az állapotot általában a levodopa elnevezésű hatóanyaggal kezelik, ám ennek mellékhatásaként hányinger és hallucinációk jelentkezhetnek. A gyógynövény ezeket a tüneteket is enyhítette a kipróbálásban részt vevő pácienseknél.

Li Min kutatásvezető hozzátette, hogy az Egyesült államokban szabadalmaztatják a szert, és azt remélik, hogy a klinikai próbák második szakaszát követően, 2013-tól használhatják a Parkinson-kór kezelésére.
| Parkinson-kór, kou teng, gyógynövény, kínai orvoslás
2011-07-21 23:04:05
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop