Legutóbbi cikkek

Lassítható a CMT progressziója

2023. 03. 18

A CMT (Charcot-Marie-Tooth betegség) egy örökletes neurológiai rendellenesség, mintegy 120 ezer amerikait érint.

Duchenne- és Becker-típusú izomdisztrófia

2019. 10. 04

A leggyakoribb izomdisztrófiák, melyek a törzs izmaiban okoznak gyengeséget. A Duchenne- és a Becker-féle izomdisztrófiát ugyanannak a génnek két különböző hibája okozza.

Kommunikáció agy-számítógép interfész segítségével

2017. 02. 05

Teljesen béna páciensek kommunikációját tették lehetővé Németországban agy-számítógép interfész segítségével. A négy németországi pácienssel folytatott kutatást a PLOS Biology folyóiratban publikálták.

Múzeumba került a vödör, amely jótékony célt adott a jeges vizes kihívásnak

2016. 11. 30

A washingtoni Smithsonian múzeumba került az a vödör, amellyel annak idején elsőként öntöttek nyakon valakit az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű gyógyíthatatlan idegrendszeri betegség elleni harc támogatásának jegyében.

Kitüntetik a jegesvödrös kihívást indító egykori sportolót Amerikában

2016. 11. 21

Kitüntetik januárban a Boston College egykori kosárcsapat-kapitányát, aki az internetes jegesvödrös kihívásával világszerte sok millió dollárt gyűjtött egy súlyos neurodegeneratív betegség kutatására.

Genetikai felfedezést tett lehetővé a jeges vizes kihívás

2016. 07. 28

Genetikai felfedezést tett lehetővé a jeges vizes kihívás elnevezésű 2014-es internetes jótékonysági kampány, amelyben világszerte ismert és ismeretlen emberek öntötték magukat nyakon egy vödör jéghideg vízzel és tettek pénzbeli felajánlást.

Könnyebben kommunikálhat Hawking professzor egy új szoftver segítségével

2014. 12. 02

Könnyebben, és az eddigieknél gyorsabban kommunikálhat egy új technológia révén Stephen Hawking, a világhírű brit elméleti fizikus.

Már több mint 100 millió dollár gyűlt össze az ALS elleni küzdelemre

2014. 09. 01

Meghaladta a 100 millió dollárt az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) nevű betegség gyógyítására és a betegek ápolására eddig felajánlott adományok összege a jeges vizes kihívás (Ice Bucket Challenge) nevű internetes jótékonysági kampányban, amelyben világszerte ismert és ismeretlen emberek öntik magukat nyakon egy vödör jéghideg vízzel és tesznek felajánlást.

Gyermekei teljesítették Stephen Hawking nevében a jeges vizes kihívást

2014. 08. 29

Felnőtt gyermekei teljesítették Stephen Hawking angol elméleti fizikus nevében a jeges vizes kihívást; a kezdeményezés éppen édesapjuk betegsége, az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) elleni harcot igyekszik támogatni.

Obama csekket állított ki a jeges zuhany helyett

2014. 08. 22

Barack Obama amerikai elnök az Ice Bucket Challenge, azaz a jeges vizes kihívás jótékonysági akciósorozat keretében nem öntötte magát nyakon, hanem csekket töltött ki az ALS-betegek megsegítésére - írták pénteken amerikai napilapok.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop