ÚJ

A krónikus fájdalommal összeköthető gént találtak

A krónikus fájdalom szabályzásában szerepet játszó gént azonosítottak brit kutatók, akik szerint a felfedezés segíthet hatékonyabb, célzott fájdalomcsillapítók kidolgozásában.


A meditáció - már a kezdőknél is - csökkentheti a fájdalmat

A meditáció - akár már a kezdőknél is - csökkentheti a fájdalmat amerikai tudósok kutatásai szerint.


Egyre jobban értjük a fájdalmat - Önálló betegség lehet

Kezdenek leomlani a fájdalom megértésének korlátai. A tudósok és a gyógyszercégek szerint az új megközelítés potenciális új gyógyszereket is létrehoz, amelyek ott támadnak, ahol a fájdalom keletkezik.


A feltűnő gyerekkori viselkedés későbbi krónikus fájdalmak előjele lehet

A viselkedészavaros gyerekek jóval nagyobb eséllyel szembesülnek felnőttkorukban krónikus fájdalommal, mint "normális" társaik. Brit kutatók úgy vélik, mindkét jelenség oka a hormonháztartás zavarára vezethető vissza.


Már egy rövid meditáció is segíthet legyőzni a fájdalmat

Úgy tűnik, hogy egy egyórás meditációs mini-kurzus is nagy segítség lehet fájdalmaink elviselésére.


A placebo valóban csillapítja a fájdalmat

Német kutatók MRI-felvétellel bizonyították, hogy a placebo-hatás nem csupán pszichés, mint eddig gondolták, hanem fizikailag is követhető. Placebo-hatásról akkor beszélünk, ha valaki az állapotát nem befolyásoló inaktív hatóanyagra vagy ál-kezelésre reagál, a páciens azt hiszi, valódi segítséget kap.


A televízió, mint fájdalomcsillapító

Olasz kutatók szerint a TV-nézés természetes fájdalomcsillapítóként működik gyermekek esetében. Egy sienai orvoscsoport 69 gyereknél vérvétel közben vizsgálta a fájdalom mértékét.


Természetes fájdalomcsillapítás

A betegségekre, sérülésekre, rossz egészségi állapotra általában a fájdalom figyelmeztet, tehát nemkívánatos, felszámolandó tünet, és megszüntetése csak egészségkárosító szerek alkalmazásával sikerülhet... Mindaddig, amíg nem ismerjük meg, s nem alkalmazzuk a természetes fájdalomcsillapító (mód)szereket...


A betegek egyötöde nem beszél krónikus fájdalmáról

Egy újabb tanulmány is megerősítette azt a zavaró tényt, hogy a krónikus fájdalomban szenvedők közül sokan soha nem beszélnek erről orvosuknak.


Mindenki másképp értékeli a fájdalmat

A fájdalom csillapításának egyik legnehezebb kérdése az, hogy az orvosnak meg kell bíznia abban, amit a beteg elmond a saját fájdalmáról.


| | 3 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop