ÚJ

Fájdalomcsillapítás idegméreggel

A botulinum, ismert nevén Botox igen erős idegméreg, a kozmetikai kezelésben használják, sok híresség ráncai kisimultak már tőle. Úgy működik, hogy blokkolja az izmokat összehúzódásra késztető neurotranszmittereket. Most egy Földközi-tengeri korallfa, az Erythrina cristagalli proteinjével kombinálva fájdalomcsillapításra találták alkalmasnak állatkísérletekben.


Fájdalom értékelése

A fájdalom lehet éles vagy tompa, időszakos vagy folyamatos, lüktető vagy egyenletes, jelentkezhet egy helyen vagy mindenütt. Bizonyos fájdalmakat nagyon nehéz szavakkal leírni. A fájdalom intenzitása változhat az egészen csekélytől a tűrhetetlenig. Laboratóriumi vizsgálattal nem lehet kimutatni sem a fájdalom súlyosságát, sem a jelenlétét.


A magzat 6 hetes korban " fájdalmat érezhet".

LONDON. A magzatnak az anyaméhben fájdalomcsillapítókat kell adni és megfelelő anaesthesiát kell számára biztosítani, mielőtt műtétet végeznének rajta, állítja egy közlemény, amely szerint, a magzat korán, már 6 hetes korában érzékeli a fájdalmat.


A győzelem reménye csökkenti a fájdalmat

Biztosan emlékeznek arra, milyen szerencsétlenül ért földet az az amerikai tornásznő, akinek megrándult a bokája az 1996-os olimpián, bár ennek ellenére csapata aranyérmes lett. Tudósok most szisztematikusan vizsgáltak sportolókat, és arra a megállapításra jutottak, hogy a versenyek alatt és után fájdalom iránti toleranciájuk jóval nagyobb.


A nitrogénmonoxid és a krónikus fájdalom kapcsolata

Kutatók jelentették, hogy ha egy a szervezetben található és a fájdalomérzékelés szempontjából fontos vegyületet hatástalanítanak, az megkönnyebbülést hozhat a makacs fejfájások és más krónikus fájdalmakban szenvedőknek.


Elektródákkal az elviselhetetlen fájdalom ellen

A diabetes egyik legkellemetlenebb szövődménye egy gyakran fájdalmas idegi bántalom, a diabetikus neuropátia. Ez a betegség cukorbetegek milliót támadja meg, és igen különbözők lehetnek a szimptómáik, az enyhe bénulástól az elviselhetetlen fájdalomig.


Fájdalomcsillapító étkek

Itt fáj, ott bök, amott meg zsibbad? Ne hagyja el magát! A tudatos és egészséges táplálkozás sokat segíthet abban, hogy átvészeljük a testi fájdalmakat és a mélypontokat. Cikkünkben olyan élelmiszereket mutatunk be, amelyekkel kedvezően befolyásolhatjuk krónikus fájdalmainkat. Sok sikert és persze jó étvágyat!


Fájdalommentesen

A fájdalom mindig rendkívül kellemetlen, sokszor mégis jó valamire. Felhívja figyelmünket, hogy szervezetünk erőn felüli terhelést kap, illetve jelez, ha "meghibásodás" történt. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk magunkon, először is lokalizálnunk majd jellemezniünk kell a fájdalmat. Vajon jobb oldalunk melyik része fáj? És ha fáj: görcsöl, szaggat vagy szúr?


| | | 4
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop