Alvászavar

alvás, gyógyszer | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

 Van egy 16 éves lányismerősöm, akinek alvászavarai vannak. Nincsenek lelki zavarai, szorongásai, csak egyszerűen nem tud mindig elaludni. Az édesanyja orvos, de szerinte jobb ha bevesz egy-két xanaxot, és kialudtan megy iskolába, minthogy fáradt legyen másnap. Hiába érveltem, hogy függőséget okoz, és hogy hozza lehet szokni. Esetleg létezik olyan nem-gyógyszeres kezelés, ami segíthet? Szerintem, ha valakinek rendezett az élete, és nincs erős stressz alatt, az normál körülmények között rendesen alszik. Szerintem a gyógyszer inkább pszichikai hatással van rá, mint fizikaival, lehet, hogy csak placebóra lenne szüksége....Mit tanácsol?

Segítséget előre is köszönöm.

Nagyot tetszik a bölcs érvelése, talán még szebben is fogalmazta meg, mintha én tenném...Az persze nem biztos, hogy mint kívülálló, tudja, hogy ismerősének milyen lelki gondjai vannak. Lehet, hogy éppen Ön jelenti a gondot, fiú lévén, valószínűleg az udvarlója, és lehet, hogy éppen szexuális gátlásai okozzák az alvászavart. Beszélgessenek erről is őszintén!)

A benzodiazepinekhez- mint a Xanax, Elenium, stb. - tényleg van hozzászokás, tehát, ha már nagyon nem megy az alvás, akkor maximum 1-1 tabletta Valeriána bevétele javasolt. Vagy készíttessen kék placebot agyógyszertárban (azt mondják, hogy a kék színű, hatóanyag nélküli tabletta a leghatásosabb. )

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| alvás, gyógyszer
2002-07-11 13:56:27
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop