Alvászavar és szex: sexsomnia

Amerikai kutatók vizsgálata szerint kóros szexuális viselkedés alvás közben nem ritkaság, egyre több jelentés számol be arról a jelenségről, hogy valaki partneréhez közeledik, vagy önkielégítést végez anélkül, hogy közben felébredne.

szex, alvászavar, sexsomnia | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
Azt is megállapították, hogy valamennyi alvászavar, az alvajárás vagy az apnoé is magában rejti a rendellenes szexuális viselkedés kialakulásának kockázatátis.

Carlos Schenk, minnesotai pszichiáter professzor, a tanulmány vezető szerzője az alvászavarok súlyosbodásáért korunk zaklatott életstílusát teszi felelőssé. Igen megterhelő, koffeinnel ébren tartott társadalomban élünk, ennek következménye az alvászavarok terjedése is.

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az alvajárás, az alvás alatti agresszió vagy evés betegségeknek számít, de ha alvás közben szexuális tevékenységet folytatunk, a szégyen miatt azzal már nemigen fordulunk orvoshoz.

Kínos lehet a probléma, de oda kell rá figyelni, ajánlja a kutató, mert agresszióba fordulhat, sőt, többen megsérültek már az igen heves önkielégítés során is.

The Globe & Mail
| szex, alvászavar, sexsomnia
2007-06-05 20:32:02
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop