Az éjszakai nyugalmat elvitte a cica

Ha azon töprengünk, miért nem vagyunk annyira frissek reggelente, mint kellene, elkerülheti a figyelmünket egy kis szőrös álomlopó: a háziállatunk.

alvászavar, háziállat | InforMed Hírek16   InforMed | Seprődi, B.

Gyakorta merül fel kérdés a hálószobában alvó házi kedvencekkel kapcsolatban, és nehéz meghallani a választ, hogy a problémás alvásért felelősek lehetnek a hálóban alvó állatok is. Kedvenceink olyanok, mint a családtagok: nem akarjuk kizárni őket, amikor könyörgő szemekkel bámulnak esténként, hogy velünk alhassanak. De könnyen okozói lehetnek a rossz és zaklatott alvásunknak.

Tanulmányok mutatják, hogy a háziállat-tulajdonosok jelentős százaléka, aki beengedi az ágyába a kedvencét, alvásproblémákkal küzd. És ha azt gondoljuk, hogy a macskák ártalmatlanok, akkor csak meg kell nézni egy videofelvételt arról, hogy mi folyik éjszaka, amikor azt hisszük, hogy bolyhos barátunk kitömött állatként fekszik.

A macskák természetükből adódóan éjszakai állatok. Jellemzően nem szundítanak 7 vagy 8 órát mellettünk. Ártalmatlannak tűnő dolog, hogy mikor békésen alszunk, addig a macskánk felkel, mászkál, játszik és megpróbál felébreszteni.

A kutyák jellemzően nem éjszakai állatok, de a méretük miatt minden alkalommal, amikor mozognak vagy vakaródznak fel tudják ébreszteni a legjobb alvókat is. És éppolyan hangosan tudnak horkolni, mint egy ember, hallgassunk csak meg egyszer egy öreg angol bulldog-ot .

Mit lehet tenni tehát egy ágyban alvó macskával vagy kutyával? Miután már beengedtük ágyunkba a házi kedvencet, nagyon nehéz lesz megkérni, hogy használja a saját helyét, Nem számít az sem, hogy mit mondott a háziállatbolt eladója a különleges, bolyhos és állat-barát ágyról. Kedvenceink fintorogni fognak és gyorsabban kell besurrannunk a saját ágyunkba, különben rajtavesztünk.

Végül néhány tipp:

  • Mindenkinek különböző a toleranciaküszöbe a háziállatokkal szemben a hálószobában, úgyhogy kedvesünkkel is meg kell egyezni abban, hogy ki hol alszik. Ha a házi kedvencek nem zavarják egyikünk álmát sem, akkor általában nincs probléma.


  • Érthető, hogy ha egyszer megengedtük háziállatunknak az ágyunkban alvást, azután nagyon nehéz erről leszoktatni. Ahhoz hogy leszoktassuk kedvencünket, el kell viselni egy kevés szívszaggató nyafogást, amíg kedvenceink meg nem tanulják, hogy a hálószobánk számukra tiltott.


  • Meg kell győződni arról, hogy kedvesünk nem szenved-e attól, hogy az ágyat a házi kedvencekkel is megosztjuk. Emlékeztetőül: az ágyat elsősorban alvásra és szexre használjuk, ne áldozzuk fel ezeket kis kedvencünk kedvéért!


  • Figyeljünk az allergiára! Idővel nagyon könnyen kialakulhat a háziállatokkal szembeni érzékenység. Ha minden éjjel eldugult orral virrasztunk, akkor ideje kitessékelni kedvencünket az ajtó túloldalára.


  • Figyeljük kedvencünk szokásait és egyeztessük össze a sajátjainkkal: egy horkoló kutya nagyobb probléma lehet, mint gondoljuk.
Jó hír, hogy a háziállatok nem tudnak úgy neheztelni, mint az emberek. Így lehet, hogy egy ideig próbára teszik a szeretetünket, de nem fogjuk elveszteni legjobb barátunkat.

WebMD
| alvászavar, háziállat
2019-05-14 17:42:47
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop