Glioblastoma: jobb a lézerkezelés

Átlagosan két hónappal hosszabbítja meg a betegek életét a glioblastoma elpusztítására alkalmazott lézerkezelés a kemoterápiához képest kiújuló tumor esetében - állapították meg a Washington Egyetem orvostudományi karának kutatói. A tanulmány a Neurosurgery című szakfolyóiratban jelent meg.

glioblastoma, lézer. kemoterápia, recidíva | InforMed Hírek15   InforMed | Sándori, K.

A tudósok a 2010 és 2016 közötti glioblastomás esetek lézerkezeléseinek adatait vizsgálták. Ez idő alatt 54 beteg 58 lézeres kezelést kapott. Ezek közül 17 kezelést nem operálható daganat, 41 kezelést pedig olyan tumor ellen alkalmaztak, amely korábbi kezelés után kiújult.

A kiújult glioblasztóma miatt kezelt betegek átlagosan 11,5 hónappal a lézerterápia után még életben voltak. Más vizsgálatok szerint a kemoterápiás szerek, a bevacizumab vagy a temozolomid átlagosan kilenc hónappal hosszabbították meg a páciensek életét. Ráadásul a lézerrel kezelt betegek többnyire 1-2 napon belül elhagyhatták a kórházat.

"Nem vagyunk képesek gyógyítani az igazán kegyetlen tumoroknak ezt a fajtáját, de továbbra is azon dolgozunk, hogy olyan új kezeléseket találjunk, amelyek még egy kis időt adnak az embereknek" - mondta a tanulmány szerzője.

| glioblastoma, lézer. kemoterápia, recidiva
2018-08-29 11:09:11
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop