ÚJ

Elhunyt Bajor Imre színművész

Életének 58. évében elhunyt Bajor Imre színművész - erősítette meg a művész haláláról szóló sajtóhíreket Hegedűs László, a család ügyvédje.


A gyakori mobiltelefonálás növelheti egyes agydaganatok kockázatát

A gyakori mobiltelefonálás növelheti egyes agydaganatok kockázatát egy francia kutatócsoport vizsgálata szerint.


Mesterséges intelligenciával támogatja az agydaganat kutatását az IBM

Mesterséges intelligenciával támogatja az agydaganat kutatását az IBM amerikai informatikai konszern - jelentették be a vállalat képviselői szerdán.


Molekuláris technológiával gyógyítottak agytumort egereknél kutatók

Sikerrel kezelte egereknél molekuláris technológiával az emberi agyban leggyakrabban kialakuló tumort, a glioblasztómát japán kutatók egy csoportja.


Az életét köszönheti egy brit férfi annak, hogy leütötték

Nagyon hálás lehet egy brit férfi annak, aki részegen leütötte az utcán, mert neki köszönheti az életét.


A monoklonális antitestek hosszabb időre megállítják az agydaganat növekedését

Az agydaganat agresszív formáira is kedvező hatással vannak a monoklonális, azaz klónozással előállított antitestek - derült ki egy amerikai rákkutatók chicagói kongresszusán bemutatott tanulmányból.


Saját immunsejtek ronthatják az agytumor elleni vírusterápia hatékonyságát

Egyes halálos, gyorsan növekvő agydaganatok esetében ma már tumorölő vírusokat is alkalmaznak a páciensek kezelésére, a reményteli terápia klinikai próbái azonban a vártnál kevésbé hatékonyak: amerikai kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a betegek egy részénél saját immunsejtjeik csökkentik a módszer hatékonyságát.


Tony Scott állítólag gyógyíthatatlan beteg volt

A hét végén öngyilkos lett brit filmrendező, Tony Scott amerikai médiaértesülések szerint gyógyíthatatlan beteg volt, ám felesége azt közölte a hatóságokkal, hogy nem volt tudomása férje halálos agydaganatáról.


A gyakori fogröntgen emeli az agytumor kockázatát

Nagyobb valószínűséggel alakul ki egy jóindulatú agydaganattípus azoknál, akiknél gyakran készítenek fogászati röntgent - állapították meg amerikai kutatók.


A mobiltelefon nem növeli az agydaganat kockázatát dán kutatók szerint

Nem mutattak ki összefüggést a mobiltelefon huzamos használata és az agydaganatban való megbetegedés kockázata között dán kutatók a témában végzett eddigi legnagyobb kutatásban.


| 2 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop