ÚJ

Túlnyomásos oxigénkamra agydaganat kezelésére?

Az egyik legrosszindulatúbb agyi daganatos betegség állapotának javítását igyekeznek amerikai agysebészek elérni azzal, hogy a beteget nagynyomású oxigénkamrába helyezik. Az új gyógymódot az eddig is alkalmazott műtét, a daganatellenes gyógyszerek és a besugárzás mellett próbálják fölhasználni a túlélési arány növelésére.


Nem találtak kapcsolatot a gyerekek mobiltelefon-használata és a rák között

Néhány évig tartó mobiltelefon-használat nem emeli az agydaganat kockázatát a gyerekeknél - összegezték vizsgálatuk eredményét szerdán svájci kutatók.


Azonnal hatásos gyógyszer agydaganat ellen

A John s Hopkins-egyetem kutatói olyan technikát fejlesztettek ki, amely az emberi agy ráksejtjeibe fagyasztva szárított (liofilizált) nanorészecskék segítségével juttatja be a genetikai anyagot, így elkerülhető a vírus által közvetített génterápia alkalmazása, ennél ugyanis biztonsági aggályok merültek fel.


Nem félnek a mobiltelefon egészségkárosító hatásától

Bár tisztában vannak a WHO friss állásfoglalásával a mobilhasználat egészségügyi kockázatait illetően, tízből hét amerikai fogyasztó egyáltalán nem tervezi, hogy ennek hatására változtatna mobiltelefonálási szokásain.


További vizsgálatok szükségesek annak eldöntésére, hogy növeli-e a mobiltelefon az agydaganatok kockázatát

További vizsgálatok szükségesek annak egyértelmű eldöntésére, hogy növeli-e a mobiltelefon használata bizonyos agydaganatok kockázatát - jelentette ki szerdán Timár József egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem II. sz. Patológiai Intézetének igazgatója az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előző nap közzétett állásfoglalásáról.


WHO: a mobiltelefon rákkeltő lehet

A mobiltelefon használata növelheti bizonyos daganattípusok kockázatát - állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régóta várt, kedden nyilvánosságra hozott állásfoglalásában.


Duplájára nőt az agydaganat túlélési ideje 30 év alatt

Kétszeresére nőtt az agydaganat legagresszívebb változatának túlélési ideje az elmúlt 30 évben - mutatták ki brit szakemberek.


Vírusfertőzés és agydaganatok

A tudósok már régóta keresik az összefüggést – több-kevesebb sikerrel – a vírusok és a rák között. Most az agydaganatról derült ki, hogy köze lehet egy vírusfajtához, az ún. cytomegalovírushoz.


Edward Kennedy ébren volt az agyműtét alatt

A Duke Egyetemen végzett műtét a szenátor orvosai szerint elérte célját: a daganat lehetséges legnagyobb részét eltávolították, hogy jobb eséllyel lehessen megkezdeni a kemoterápiát és a sugárkezelést.


Csontvelőből nyert őssejtek az agydaganatok gyógyítására

A Cedars-Sinai kórház kutatói kikísérleteztek egy újonnan felfedezett hatóanyagot, mely csontvelőből nyert őssejtekkel kombinálva alkalmasnak bizonyult az agyi ráksejtjeinek felkutatására és elpusztítására.


| | 3 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop