Legutóbbi cikkek

A stroke kezelése

2023. 11. 13

A szélütés lehetőségére utaló tünetek azonnali orvosi beavatkozást igényelnek. A gyors beavatkozás néha csökkenti vagy meg is akadályozhatja a további károsodásokat. A szélütés sok hatását kell kezelni, főleg az első néhány órában. Először rendszerint oxigént adnak és vénakatétert helyeznek be, hogy biztosítva legyen a további folyadék- és tápanyagellátás.

Parkinson-kór

2023. 11. 09

Az idegrendszer lassan előrehaladó degeneratív betegsége. Jellegzetességei a nyugalmi remegés (tremor), a renyhe mozgáskezdés és az izommerevség (rigiditás. A Parkinson-kór negyven év felett minden 250 emberből egyet, míg 65 év felett kb. minden 100 emberből egyet érint.

Minden, amit a migrénről tudni kell

2023. 11. 08

A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti, de lehet néha kétoldali. A fájdalom hirtelen kezdődik; megelőzőleg vagy egyidejűleg látási, idegrendszeri vagy gyomor-bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek

A biológiai óra titkai

2023. 10. 30

A biológiai óra, ha helyesen működik, irányítja az aktivitás és a pihenés ritmikus váltakozását, jelentős szerepet játszik a hormontermelésben, a testhőmérséklet és a vérnyomás napszakonkénti változásában is. A belső óra segítségével az élőlények a leghatékonyabban képesek kihasználni saját és környezetük erőforrásait.

Kétnyelvűség és korai nyelvtanulás?

2023. 10. 30

A szakemberek valaha attól féltek, hogy a kétnyelvű gyerekek összekeverik a nyelveket, és később tanulnak meg beszélni. Manapság éppen ellenkezőleg, már az óvodák is azzal hirdetik magukat, hogy nyelvet tanítanak.

Hogyan ismerjük fel az egészséggel kapcsolatos álhíreket?

2023. 10. 26

Az egészséggel kapcsolatos álhírek felismerése fontos készség a mai információ áradatban. Az alábbiakban néhány tipp található, amelyek segíthetnek az álhírek felismerésében:

Mit jelentenek leggyakoribb álmaink?

2023. 10. 26

Az ember élményei közül az egyik legizgalmasabb és legtitokzatosabb az álom. Az álmok sokat elmondanak arról, mi történik mostanában az életünkben, és mi foglalkoztat bennünket. Az alábbi álomtípusok segítenek megérteni, hogy mi történik a tudatalattinkban.

A kialvatlanság hatása mindennapi életünkre

2023. 10. 19

Mindenki ismeri a kialvatlanság állapotát, ilyenkor szédelgünk és nyűgösek vagyunk. Arról azonban sokaknak fogalma sincs, hogyan hat a kialvatlanság a nemi életére, a memóriájára, a kinézetére, általános egészségi állapotára, sőt még arra is, hogy le tud-e fogyni.

Alvási apnoe szindróma

2023. 10. 11

Az alvási apnoe a súlyos alvászavarok csoportjába tartozik. A betegnek alvás közben ismételt légzéskihagyása van (apnoe), ami elég hosszú ahhoz, hogy csökkentse a vér és az agy oxigénszintjét és növelje széndioxid tartalmát.

Migrén: tények és tévhitek

2023. 09. 23

A migrén kellemetlen lehet, és jelentősen befolyásolhatja a mindennapi életet. Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyek segíthetnek. Ezenkívül az étrend és az életmód megváltoztatása enyhítheti a tüneteket és csökkentheti a migrénes rohamok gyakoriságát.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop