Legutóbbi cikkek

Az endometriózis - tények vs. fikció

Az endometriózis olyan krónikus állapot, amelyben a méh belsejét bélelő nyálkahártyához hasonló sejtek a méhen kívül helyezkednek el. Ez az állapot fájdalmat okozhat a menstruáció, a közösülés, valamint a vizelés vagy a székletürítés során. Más tünetekért is felelős lehet, okozhat émelygést, fáradtságot és mentális problémákat.


A menopauza kezelés nem hormonális alternatívái

A menopauzában lévő nők több mint 50 százaléka tapasztal hőhullámokat, amelyek átlagosan hét évig is fennállhatnak. Noha megfelelően alkalmazva hatékony és biztonságos, a hormonterápia bizonyos kockázatokkal jár, és nem minden beteg alkalmas arra, hogy kipróbálja ezt a kezelési lehetőséget.


A fogamzásgátló tablettákat szedő nők nehezebben értékelik az arckifejezéseket

Ezt egy tanulmány eredményei hozták nyilvánosságra a Universität Greifswald kutatói a Frontiers in Neuroscience című folyóiratban.


Nőgyógyászati fertőzések kezelése

A HPV-fertőzés az utóbbi időben széles körben elterjedt nemi betegséggé vált. A klasszikus, szexuális úton terjedő betegségek, mint a gonorrhea és a szifilisz ma már gyakorlatilag alig fordulnak elő.


Az emlőrák hormonkezelése és a célzott terápia

A hormonkezelés, pontosabban a hormon gátló kezelés a hormon érzékeny emlőrák kezelésére alkalmazott módszer. A daganat lehet ösztrogén-receptor pozitív, vagy progeszteron-receptor pozitív.


Nők az orvosnál

Az orvosnál a nőbetegek hajlamosak arra, hogy másképp viselkedjenek, mint a férfiak. A leggyakoribb jelenség, hogy a nők megijednek, szinte megbénulnak a rendelő ajtajában.


Ha lázadnak a hormonok

Normális, ha a menstruáció környékén valaki fáradt, ingerlékeny, vagy fel van puffadva. A hormonok tevékenységét megérzi a hangulat, a bőr, a lélek.


Mióma vagy felfázás okozza az intim panaszokat? 4 gyakori tünet, amivel érdemes orvoshoz fordulni

A betegségeiről az ember nem szívesen beszél, különösen akkor, ha intim területen van a baj. Ilyenkor még orvoshoz is nehezebben fordulunk, hiszen a vizsgálatok során le kell vetkőznünk szégyenlősségünket. Ennek ellenére nem érdemes struccpolitikát folytatni, mert a kezeletlen betegségeknek komoly következményei lehetnek.


Tények és tévhitek az emlőrákkal kapcsolatban

Valóban rákot okozhat a melltartó és a dezodorok? Jobbak-e a túlélési esélyek, ha az egész mellet eltávolítják? Csökkenthető-e az emlőrák kialakulásának kockázata? Cikkünkben a fentiekhez hasonló tényekről és tévhitekről olvashat.


Az emlőrák tünetei

A csomó nélküli emlőfájdalom általában nem a mellrák jele, jóllehet a mellrákos nők körülbelül 10 százalékának csomó nélküli fájdalma van.


1 | | | | | | | | | |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop