Legutóbbi cikkek

Menstruációs ciklus

A menstruáció, a méhet bélelő nyálkahártya (endometrium) vérzéssel járó leválása kb. havi ciklusokban fordul elő, hacsak a nő nem terhes. Jellemzi a nő életének szaporodóképes éveit, melyek a nemi érés során bekövetkező menstruációkezdettől (menarche) befejeződéséig (menopauzáig) terjednek.


A nő és a nőgyógyász

Amikor egy nő elhatározza, hogy gondjával felkeres egy nőgyógyászt, általában hosszas készülődés előzi meg.


A kozmetikumok korai nemi érést okoznak

Azok a kozmetikumok, amelyeket a nők a terhesség idején használnak, befolyásolhatják gyermekük nemi érésének kezdetét a Kaliforniai Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint, mely a Human Reproduction című orvosi folyóiratban jelent meg.


Belehalt egy körülmetélési beavatkozásba egy tizenhét éves lány Egyiptomban

Belehalt egy körülmetélési beavatkozásba egy tizenhét éves lány az egyiptomi Szuez egyik kórházában - közölte kedden Lotfi Abdel-Szamíja, az egyiptomi egészségügyi minisztérium egy magas rangú tisztségviselője.


Kegyetlen hagyomány - Szenegál leszámol a nők megcsonkításával

Amikor Aissatou Kande még kislány volt, a családja követte a régi hagyományt, amelyet elengedhetetlennek tartottak ahhoz, hogy alkalmas legyen a házasságra: a csiklóját érzéstelenítés nélkül kimetszették. Házassága napján a fejét illedelmesen sima fehér kendővel eltakaró nő azonban megfogadta, hogy a lányát megóvja ettől az ősi szokástól. Néhány nappal később pedig a faluja is bejelentette, hogy egyszer és mindenkorra szakít a nők nemi szervének megcsonkításával.


Jobbak a nők a volán mögött?

Jobban vezetnek-e a nők? És ha igen, vajon a hormonjaik miatt élveznek előnyt a volán mögött? Egy brit kutató szerint lehetséges, hogy ez így van.


Letartóztatások Burkina Fasoban lányok körülmetélése miatt

A nyugat-afrikai Burkina Fasoban a rendőrség egy helyi kampánycsoport bejelentésére 14 személyt vett őrizetbe fiatal lányok nemi szervének megcsonkítása miatt. A vád szerint az országban tilos beavatkozást 16 lányon végezték el, a lányok életkora 2-10 év volt.


Nemi érés

Születéskor a sárgatestképző-hormon és a tüszőserkentő-hormon szintje magas, de néhány hónapon belül lecsökkennek, és a nemi érésig alacsonyak maradnak. A nemi érés kezdetekor ezek a hormonszintek, a nemi hormonok termelését serkentve, megemelkednek.


Női külső nemi szervek

A külső nemi szerveket (vulvát) a nagyajkak (labia majora) határolják, melyek viszonylag nagyok és vastagok; férfiban a herezacskónak felelnek meg.


Női belső nemi szervek

Általában a hüvely elülső és hátulsó fala érintkezik, úgy, hogy a hüvelyben nincs üres tér, kivéve, ha nyitva van - például vizsgálat vagy közösülés alatt. Felnőttben a hüvely ürege 6-10 cm hosszú.


1 |

Web Design & Development Prowebshop