ÚJ

Az emlőrák célzott kezelése

A kanadai McGill-egyetem kutatói daganatos egereknél gátolták egy enzim működését, mely a daganat növekedését serkenti, és ezzel késleltetni tudták a rák kialakulását. Brit kutatók szerint a gyógyszer a már alkalmazott kezelési módok hatásfokát növelheti embereknél is.


Még egyszer az emlőrák szűrésről

Az elmúlt hónapokban számtalan új vizsgálati eredmény látott napvilágot, amelyek nemegyszer ellentmondtak egymásnak, és elbizonytalanították a nőket a szűrést illetően. Kérdéses az is, hogyan állapítsa meg valaki a személyes kockázatát.


Emlőrák szűrés: sok a bizonytalanság

A negyvenes éveikben járó nőknek orvosukkal ajánlatos megbeszélni a mammográfia előnyeit és kockázatait, és ezután eldönteni, hogy elmennek-e szűrésre, ajánlja az amerikai orvosszövetség, amely új irányelveket adott ki a tárgyban. Ha valaki úgy dönt, hogy nem megy el emlőszűrésre, döntését egy-két évenként vizsgálja felül.


Az emlőrák szűrés negatív eredménye óvatlanná teheti a nőket

Egyre szélesebb réteg számára elérhető az emlő- és a petefészekrák genetikai szűrése, de lehet, hogy egyes nőknek segítség kell genetikai felmérésük eredményének megértéséhez, ugyanis sokan nem mennek el az ajánlott szűrésre három év után, állítja egy brit vizsgálatról szóló jelentés.


Életmentő gyógyszer emlőrákban

Egy nagy nemzetközi vizsgálat friss utánkövetési adatainak elemzése megerősíti a tényt, hogy a célzott biológiai kezelés rendkívül hatékony a HER2-pozitív emlőrák gyógyításában.


Az emlőrák diagnózisára legalkalmasabb a biopszia

A pozitív mammográfiai lelet érthető módon aggodalmat kelt. Mi a legjobb lépés ilyenkor a nő számára? Egy új vizsgálat eredménye szerint a legjobb az emlőbiopszia, még akkor is, ha létezik egy sor másik teszt is, és az orvos gyakran azokat ajánlja.


A korai emlőrák egyes típusai veszélyesebbek lehetnek, mint eddig vélték

Amerikai tudósok szerint az emlőráknak van két olyan típusa, amelyeknél nagyobb a kockázata a progressziónak, mint azt korábban gondolták.


Az emlőrák szűrésnél sok a téves pozitív diagnózis

Svéd kutatók szerint tíz nő közül, akinél mammográfiás szűréssel emlőrákot állapítottak meg, egy tévesen kap pozitív diagnózist.


Az emlőrák újabb kezelési lehetősége a láthatáron

A legagresszívabb emlőrákfajták keletkezését és gyors terjedését egy olyan fehérje túltermelése okozza, amely a sejtnövekedésért felelős, a bostoni Dana-Farber Cancer Institute, kutatói szerint


Emlőrák: már nem halálos ítélet

Az emlőrák a bőrrákok mellett ma még mindig a nők legelterjedtebb betegsége. A kezelés újabb lehetőségei, mint a trastuzumab, hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen az emlőrák halálos kimenetelének és kiújulásának kockázata.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop