ÚJ

Két éven belül alkalmazható részletes mellrák-tesztet fejlesztettek ki

A személyre szabott kezelést és ezáltal a gyógyulás nagyobb lehetőségét elősegítő mellrák-tesztet fejlesztettek ki brit kutatók, akik hét típusba sorolták a betegség fajtáit.


5 dolog, amit soha ne mondjon egy rákot túlélőnek

Október a mellrák elleni küzdelem és a figyelemfelhívás hónapja. Miközben rózsaszínbe öltözik vagy kampányol, ne felejtse el az alábbiakat sem.


Új gyógyszer az áttétes mellrák gyógyításában

A súlyos, áttétes melldaganat növekedési idejét felére lassítja egy új gyógyszer, ezzel javulhatnak azoknak a rákos nőknek a gyógyulási esélyei, akiknél a gyógyszeres terápia eddig kevésbé volt eredményes - számoltak be eredményeikről belga kutatók az Európai Rákkongresszuson.


A hosszú távú éjszakai munka fokozza a mellrák kockázatát

A harminc éven át végzett éjszakai műszak megduplázza a mellrák valószínűségét - mutatta ki egy új kanadai kutatás.


Jolie-hatás: nőtt az érdeklődés a preventív melleltávolítás iránt

Angelina Jolie példája nyomán egyre nő az érdeklődés a német klinikákon a mellrák örökletes formájának megelőzése iránt.


Emlőrákban meghalt Angelina Jolie nagynénje

Mellrákban meghalt Angelina Jolie nagynénje vasárnap, két héttel az után, hogy az amerikai filmsztár felfedte: tartva ugyanettől a daganatos betegségtől kettős emlőeltávolításon esett át.


Új utak a mellrák sebészi kezelésében

Bejárta a világsajtót a hír, miszerint Angelina Jolie kettős emlőeltávolításon esett át. Ezzel kapcsolatban szakértők rámutattak, a mellsebészet sokkal egyszerűbb lett, a nők előtt több választási lehetőség áll - mint ahogy az a közelmúltban egy chicagói orvoskongresszuson is elhangzott.


Angelina Jolie dupla masztektómiának vetette alá magát

A tudomány mai állása szerint lehetetlen megmondani, ki fog mellrákot kapni, vagy attól meghalni. Feltételezik, hogy azok a nők, akiknél nagy a kockázata a mellrák kialakulásának, de átestek az emlőeltávolító műtéten, nem fognak meghalni emlőrákban.


Az emlőrákot túlélők többsége nem mozog eleget

A legtöbb nő, aki túlélte az emlőrákot, a diagnózist követő 10 évben nem teljesíti a fizikai aktivitás irányelveit, annak ellenére, hogy a testmozgás csökkenti a halálozás kockázatát, javít a túlélés esélyein és az életminőségen, tudhatjuk meg egy vizsgálat eredményéből.


Ígéretes új eljáráson dolgoznak mellrákos nők számára

Egy Japánban kifejlesztett új eljárásnak köszönhetően az emlőmegtartó műtéten átesett mellrákos nők képesek lehetnek "újranöveszteni" az eltávolított mellszövetet.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop