Mellrák után gyermek?

mell, rák, terhesség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

32 éves vagyok. Másfél éve műtöttek mellrákban. Citosztatikus és sugárkezelést kaptam. Szeretném tudni, hogy ezek után vállalkozhatok-e gyermekáldásra, egyáltalán lehetséges-e még a teherbeesés? A kezelések gyógyító hatásukon kívül okoznak-e valamilyen elváltozást a szervezetben?

Válaszát előre köszönöm.

A idejében elvégzett terápiás beavatkozások teljes gyógyulást eredményezhetnek. Ha így van, akkor a terhességnek nincs akadálya. Azonban részben kora, részben a volt betegsége természete miatt nem biztos, hogy rábeszélném a gyerekvállalásra. Ugyanis a terhesség kiviselése olyan megterhelést jelenthet esetleg szervezetére, mely betegsége kiújulását elősegítheti. Tehát igen gondos mérlegelésre van szükség.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| mell, rák, terhesség
2002-07-11 14:01:55

Web Design & Development Prowebshop