A zsíros ételek és a mellrák kapcsolata

Egy több mint 13 ezer nő részvételével Norfolkban lefolytatott tanulmány szerint azok a nők, akik túlságosan zsírosan étkeznek, közel kétszeresére növelik a mellrák előfordulásának kockázatát, állítják a kutatók.

emlőrák, zsír, kockázat, zsír | InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Dobos, L.
Az már eddig is tudott volt, hogy az elhízás növeli a mellrák rizikóját, de egy újabb tanulmány külön is rámutat a zsíros ételekre.

A kísérletben részt vevő nők adatait gondosan egyeztették, és az eredményeket esetlegesen megváltoztató más tényezőket is figyelembe vették. A kiemelten kockázatos élelmiszerek a telített zsírok, amelyek különösen a zsíros tejben, vajban, a zsíros húsokban és néhány süteményben vannak jelen.

Más szakértők szerint a mellrák azonban igen összetett betegség, és igen nehéz az egyes étrendi tényezők hatásának kutatása.

| emlőrák, zsír, kockázat
2007-11-30 23:29:49
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop