Személyre szabott kezelés az emlőrák gyógyításánál

A Hamburgban megrendezett 4. Európai Emlőrák-konferencián mutatta be egy francia biotechnológiai cég azt a diagnosztikai eszközt, amelytől azt várja a szakma, hogy testre szabott kezelést tesz lehetővé.

emlőrák, Breast Cancer Profile Chip, genetikai jellemzők, genetikai jellemzÅ‘k | InforMed Hírek 2004 ;2   InforMed | Dobos, L.
A cég képviselője elmondta, hogy a BCPC (Breast Cancer Profile Chip) nevű diagnosztikai eszköz az egyes tumorok genetikai jellemzőinek vizsgálatán alapul.

A BCPC egyszerre több mint 900 fontos gén expresszióját méri, kiszélesítve a rák klinikai diagnosztikájának hagyományos eszköztárát. Az eszköz által megszerzett hasznos információk a betegellátás személyesebbé tételéhez, a jól informált, intelligens döntéshez járulhatnak hozzá.”

A módszer révén kapott információ segítségével azonosítani lehet az alacsony kockázati csoportba tartozó betegeket, akinek nem kell agresszív kezelést kapniuk, így meg lehet őket kímélni a mellékhatásoktól is, valamint a magas kockázati csoportba tartozókat is, akik intenzív terápiában részesülhetnek, és pontosan lehet követni állapotukat.

A technológia segítségével ki lehet küszöbölni a hatástalan gyógyszerek alkalmazását is, valamint el lehet kerülni a túlgyógyszerelést.

Az eszköz általában véve lehetővé teszi a jobb betegellátást, javulhat a rákbetegek életminősége, és egyszersmind csökkenthetők az ellátás költségei is.

A jelenleg is folyó kísérletek eredményétől függően a gyártók remélik, hogy 2004. nyarán már a patológiai laboratóriumok rendelkezésére állhat az új diagnosztikai eszköz.

A BCPC az első olyan diagnosztikai eszköz, amely elérhető lesz a helyi patológiai laboratóriumok számára is, így közelebb hozva a technológiát a beteghez. Bár jelenleg is léteznek hasonló diagnosztikai módszerek, azoknál a mintákat egy központba kell küldeni, ami lassítja a gyógyítás folyamatát.

4th European Breast Cancer Conference
| emlőrák, Breast Cancer Profile Chip, genetikai jellemzők
2007-12-01 00:44:49
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop