Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 25 cikkekben szerepel:
A táplálkozás nélkülözhetetlen elemei a vitaminok. Ezek olyan szerves vegyületek, melyeket a szervezet nem képes szükségletének m...
Több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, továbbá rendszertelenül esznek az egyetemisták, és ugyanazokat a táplálkoz...
Az Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat 2009 a negyedik az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi In...
Britek millióinak kedvence a sült szalonnás szendvics, és a kutatók most föltárták a vonzereje mögötti tudományos tényeket: az ...
Kanadai kutatók a kávéivásban rejlő és mindmáig ismeretlen veszélyekre hívták fel a figyelmet: egy zsírokban gazdag gyorséttermi...
Egy Spanyolországban lefolytatott vizsgálatból az derül ki, hogy a transz-zsírokban és telített zsírokban gazdag étrend növelheti ...
Egy Spanyolországban lefolytatott vizsgálatból az derül ki, hogy a transz-zsírokban és telített zsírokban gazdag étrend növelheti ...
Rájöttek arra, hogyan raktározzák a sejtjek a zsírt. Megtalálták azt a két gént, amely azért felelős, hogy egy foszfolipidekből ...
Táplálékunk létfontosságú alkotói a zsírok. De zsír és zsír között is különbséget kell tennünk. A növényekben előfordul...
A Massachussetts-kórház tudósai zsírolvasztó lézert kísérleteztek ki, amely szerintük szerepet játszhat a koszorúérmeszesedés, ...
A kamaszok ugyan gyakran étkeznek egészségtelenül, és gyakran pattanásosak, még nem jelenti azt, hogy az előbbi okozza az utóbbit.
Egy több mint 13 ezer nő részvételével Norfolkban lefolytatott tanulmány szerint azok a nők, akik túlságosan zsírosan étkeznek, k...
PÁRIZS, FRANCIAORSZÁG. Számos epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy a nagy mennyiségű linolénsav és az alacsony mennyiségű hal...
A cambridge-i Whitehead Institute elhízott egerei állandóan zsíros és édes
eleséget fogyasztanak, ami látszólag halálos kombin...
Torna, zsírégető krémek, diéták. A legtöbb nő már mindent kipróbált, hogy
végre megszabaduljon a popsiján és combján lát...
K.: Igaz-e, hogy elfogadásra került egy új gyógyszer, amely lehetővé teszi,
hogy annyi zsiradékot egyen az ember, amennyit csak a...
Születésünk pillanatától tudatában vagyunk a táplálkozás kiemelkedő szerepének.
Már újszülöttként ösztönösen bújunk ...
A fehérje nem kifejezetten energiaforrás, a szervezet a belőle származó hőt
használja fel, de csak hideg időben. Az elhasználó...
"Hogy lehet az olyan országot kormányozni, ahol csak sajtokból több mint
250-félét gyártanak! " (De Gaulle francia köztársasági...
A zsírallergiában szenvedő betegek zsíros ételek fogyasztása után rosszullétre,
hasfájásra és émelygésre panaszkodnak (eset...
A modern ember, a "homo sapiens urbanus", bármilyen meglepő, a bőséges mennyiség
és a látszólagos változatosság ellenére is hi...
A zsírok szerepe a táplálkozásban a legvitatottabb. Az életkörülmények javulásával
a zsírfogyasztás az azelőtti 20-30 száza...
A táplálkozással állati és növényi eredetű zsírokat és olajokat fogyasztunk.
Az állati zsírok közül hazánkban a sertészs...
Aki zsíros ételeket eszik, egészségtelenül él. Aki elhízott, az fogyókúrázik.
De nem a zsírmennyiségre ügyel, hanem vasakar...
Bevezetés és célkitűzés: A vizsgálat célja a magyar felnőtt lakosság táplálkozási szokásainak, tápanyagbevitelének és ezek i...