Legutóbbi cikkek

Emlőrákszűrés nyálmintából

Amerikai tudósok egy az emlőrák szűréséhez használható teszten dolgoznak, amellyel nyálmintából lehet megállapítani a betegség jelenlétét, még korai fázisban. A kutatók 49 fehérjét azonosítottak a nyálban, ezek segítségével lehet különbséget tenni az egészséges nők és azok között, akiknek jóindulatú, illetve rosszindulatú daganata van.


Zsírszövetből vett őssejtek emlőpótlásra

Japán orvosok a világon először használtak zsírleszívásból származó zsírszöveteket arra, hogy a belőle kivont őssejtekkel pótolják az emlőt daganateltávolítás után.


A marihuána-szerű anyagok gátolják az emlőrák áttétképzését

Amerikai kutatók beszámoltak arról, hogy egy nem toxikus, marihuána-szerű növényi vegyület, a cannabidiol, laboratóriumi körülmények között hatékonyan gátolja az áttétet képző emlőráksejtek szaporodását és terjedését.


Az új készítmények a vérellátásától fosztják meg az emlőrákot

A kutatók felfedezték, hogyan alakítják ki érhálózatukat az emlőrákok. A daganatok érhálózata kapocs a szervezethez, melyen keresztül más szervekben áttéteket hozhatnak létre. A felfedezés segíthet a daganatok áttétképzése elleni harcban.


Emlőrák: van remény

A bölcsességet betegeimtől tanultam meg: „A betegség a legnagyobb tanítómester. A legjobb önfejlesztő módszer megtanulni együtt élni a krónikus kórral, a rákkal.” Mert a kór túlélhető. Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése.


Az emlőrák megelőzése

Az FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala mellett működő tanácsadó testület a napokban tárgyalja meg, ajánlják-e a csontritkulásra törzskönyvezett Evista nevű gyógyszert az emlőrák megelőzésére.


Az emlőrák célzott kezelése

A kanadai McGill-egyetem kutatói daganatos egereknél gátolták egy enzim működését, mely a daganat növekedését serkenti, és ezzel késleltetni tudták a rák kialakulását. Brit kutatók szerint a gyógyszer a már alkalmazott kezelési módok hatásfokát növelheti embereknél is.


Még egyszer az emlőrák szűrésről

Az elmúlt hónapokban számtalan új vizsgálati eredmény látott napvilágot, amelyek nemegyszer ellentmondtak egymásnak, és elbizonytalanították a nőket a szűrést illetően. Kérdéses az is, hogyan állapítsa meg valaki a személyes kockázatát.


Emlőrák szűrés: sok a bizonytalanság

A negyvenes éveikben járó nőknek orvosukkal ajánlatos megbeszélni a mammográfia előnyeit és kockázatait, és ezután eldönteni, hogy elmennek-e szűrésre, ajánlja az amerikai orvosszövetség, amely új irányelveket adott ki a tárgyban. Ha valaki úgy dönt, hogy nem megy el emlőszűrésre, döntését egy-két évenként vizsgálja felül.


Az emlőrák szűrés negatív eredménye óvatlanná teheti a nőket

Egyre szélesebb réteg számára elérhető az emlő- és a petefészekrák genetikai szűrése, de lehet, hogy egyes nőknek segítség kell genetikai felmérésük eredményének megértéséhez, ugyanis sokan nem mennek el az ajánlott szűrésre három év után, állítja egy brit vizsgálatról szóló jelentés.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop