Legutóbbi cikkek

Életmentő gyógyszer emlőrákban

Egy nagy nemzetközi vizsgálat friss utánkövetési adatainak elemzése megerősíti a tényt, hogy a célzott biológiai kezelés rendkívül hatékony a HER2-pozitív emlőrák gyógyításában.


Az emlőrák diagnózisára legalkalmasabb a biopszia

A pozitív mammográfiai lelet érthető módon aggodalmat kelt. Mi a legjobb lépés ilyenkor a nő számára? Egy új vizsgálat eredménye szerint a legjobb az emlőbiopszia, még akkor is, ha létezik egy sor másik teszt is, és az orvos gyakran azokat ajánlja.


A korai emlőrák egyes típusai veszélyesebbek lehetnek, mint eddig vélték

Amerikai tudósok szerint az emlőráknak van két olyan típusa, amelyeknél nagyobb a kockázata a progressziónak, mint azt korábban gondolták.


Az emlőrák szűrésnél sok a téves pozitív diagnózis

Svéd kutatók szerint tíz nő közül, akinél mammográfiás szűréssel emlőrákot állapítottak meg, egy tévesen kap pozitív diagnózist.


Az emlőrák újabb kezelési lehetősége a láthatáron

A legagresszívabb emlőrákfajták keletkezését és gyors terjedését egy olyan fehérje túltermelése okozza, amely a sejtnövekedésért felelős, a bostoni Dana-Farber Cancer Institute, kutatói szerint


Emlőrák: már nem halálos ítélet

Az emlőrák a bőrrákok mellett ma még mindig a nők legelterjedtebb betegsége. A kezelés újabb lehetőségei, mint a trastuzumab, hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen az emlőrák halálos kimenetelének és kiújulásának kockázata.


Az emlőrák miatt kezelt nőknél fokozott a csonttörések kockázata

A postmenopauza korában levő, emlőrákon estek átesett nőknél nagyobb a csonttörések rizikója, írja egy újonnan megjelent amerikai tanulmány. Évente 13 ezer csonttörés fordul elő a postmenopauza korában levő, és emlőrákon átesett 2 millió nő körében, írják a szerzők.


Az emlőrák új kezelési módja

„A korai emlőrák primer terápiája” című, Svájcban jelenleg ülésező konferencián mutatják be a legújabb kutatási eredményeket, és előterjesztik a nemzetközileg érvényes új irányelveket is.


A nők rémálma 3... a mellrák

A mellek daganatos betegsége valamennyi nő rémálma. Ám, ha időben felfedezik, sikeresen kezelhető, gyógyítható! Cikksorozatunk harmadik részében a különböző táplálékkiegészítőkkel kapcsolatos tapasztalatokat osztjuk meg Olvasóinkkal.


A nők rémálma (2.) ... a mellrák

Mellünk nőiességünk, anyaságunk szimbóluma. Daganatos betegsége valamennyi nő rémálma. Ha időben felfedezik, sikeresen kezelhető, gyógyítható! Cikksorozatunkat gondolatébresztőnek szánjuk. Bízunk abban, hogy segítségünkkel az érintettek bátrabban fordulnak orvosukhoz, hogy megbeszéljék vele, hagyományos terápiájuk "megtoldásaként" milyen táplálékkiegészítőket szedjenek...


| 11 | | |

Web Design & Development Prowebshop