Legutóbbi cikkek

Harmincezer nőt szólíthatnak fel Franciaországban mellimplantátuma eltávolítására

A francia egészségügyi hatóságok a hét végéig harmincezer nőt szólíthatnak fel a PIP szilikon implantátum eltávolítására, miután több rákgyanús esetet találtak. A döntés más országokban is több tízezer nőt érinthet.


Két ígéretes mellrák elleni szer a láthatáron

Két új rákgyógyszer ígéretes eredményeiről számoltak be szakemberek a San Antonióban megrendezett Mellrák Szimpóziumon: mindkettő jelentősen meghosszabbította az áttétes emlőrákban szenvedő nők túlélését a klinikai kipróbálás során.


Sok a tévesen pozitív mammográfiás eredmény

Egy 10 éves periódus alatt az éves mellrákszűrésben mammográfiás vizsgálatot végeztető amerikai nők 60 százalékát legalább egyszer tévesen hívták vissza kontrollra álpozitív eredmény miatt.


Csökkenti a mellrák kiújulásának kockázatát a kemoterápia és besugárzás együttes alkalmazása

A kemoterápia és besugárzás együttes alkalmazása 35 százalékkal csökkenti a mellrák helyi kiújulásának kockázatát a betegség korai stádiumában - derítették ki brit kutatók, akik vizsgálataikról Stockholmban, az európai multidiszciplináris rákkutatási kongresszuson számoltak be.


A szűrésnek kevés hatása van az emlődaganat miatti halálozásra

A mellrák miatti halálozási arány csökkenése nem a szűrésnek, hanem a rendelkezésre álló jobb kezelési módoknak és hatékonyabb egészségügyi rendszernek köszönhető - állapította meg pénteken megjelent tanulmányában egy nemzetközi kutatócsoport.


Van esély a mellrák kimutatására vérvizsgálattal

Svájci és német kutatók olyan mechanizmust írtak le, amely vélhetően felelős a melldaganatok növekedéséért: felfedezésük alapján bíznak abban, hogy vérvizsgálattal még korai stádiumban fel lehet ismerni az emlőrákot.


Prosztatarák kezelésére használt szer gyógyíthatja a mellrákot

A prosztatarák kezelésére férfiaknál használt egyik szer alkalmas lehet az egyik nehezen gyógyítható emlődaganat terápiájára nőknél - idézte a Cancer Research UK cambridge-i kutatóinak megállapítását a BBC hírportálja (https://www.bbc.co.uk).


A vörösbor támogathatja a mellrák elleni kemoterápiát

Laboratóriumi tesztek azt mutatják, hogy a vörösborban található reszveratrol megduplázhatja egy kemoterápiás szer, a rapamicin hatását - idézte amerikai kutatók megállapítását kedden a The Daily Telegraph online kiadása (https://www.telegraph.co.uk/health).


Mégsem csökkenti a zöld tea a mellrák kialakulásának kockázatát?

A korábbi feltételezésekkel ellentétben a zöld tea nagy mennyiségben történő fogyasztása csak kis mértékben segít csökkenteni a mellrák kialakulásának kockázatát - derült ki a Nemzeti Rákközpont jelentéséből.


Az emlőrák elleni diétáról

Egészséges étrenddel sokat tehetünk az emlőrák megelőzéséért. Néhány hasznos tanácsot közlünk az alábbiakban.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop