Legutóbbi cikkek

Az emlőrák elleni diétáról

Egészséges étrenddel sokat tehetünk az emlőrák megelőzéséért. Néhány hasznos tanácsot közlünk az alábbiakban.


A gránátalma egyik hatóanyaga hatékony a mellrák ellen

A gránátalma alkotóelemei gátolják az ösztrogén pozitív mellrák terjedését. Amerikai kutatóknak sikerült kideríteniük sejtkultúrás laborkísérletek segítségével, hogy ezért az úgynevezett ellagitanninok felelősek, amely anyagokhoz az ellagsav is tartozik.


Kételyek a mammográfia új irányelveivel kapcsolatban

Az Egyesült Államok kormányának orvosokból és tudósokból álló új bizottsága, szemben az Amerikai Rák Társaság irányelveivel, új irányelveket fogalmazott meg: 40 éves kor fölött nem ajánlják a mammográfiát, csak 50 év felett, kétévenként. A vélemények megoszlanak azt illetően is, mikor érdemes elvégezni a vizsgálatot.


A BRCA gének és a mellrák kockázata

A BRCA, közismertebb nevén a „mellrák gének” olyan genetikai mutációk, amelyek kapcsán megemelkedik a mellrák és a petefészekrák kockázata. Két gént ismerünk, aminek a mutációja növeli a rák kialakulásának kockázatát, ezek a BRCA1 és BRCA2. Ezek a gének örökíthetők is.


Emlőrák - sokan választják a radikális műtétet

Egy nemrég készített felmérés szerint az emlőrákos nők közül sokan, főleg az emlőrák korai szakaszában levők a teljes emlőeltávolítást választják a csomó eltávolítása helyett. Általában azok döntenek így, akik maguk dönthettek.


Emlő biopszia - szorongás az eredményére várva

Amíg egy nő napokon át bizonytalanságban, szorongva várja az emlő biopszia eredményét, szervezete éppen olyan sok stresszhormont termel, mint azé, aki megkapta a diagnózist, hogy rákja van.


Hogyan csökkentsük az emlőrák kockázatát? Tíz módszer az emlőrák megelőzésére

Élete folyamán nyolc nőből egy emlőrákos lesz, és szinte mindannyian állandóan azon aggódunk, hogy ez velünk is megtörténhet. A Society for Women’s Health Research felmérése szerint a nők 22 százaléka az emlőrákot nevezte meg, mint azt a betegséget, amelytől a legjobban fél, közel kétszer annyian, mint a szívbetegséget.


Eltűnhet-e az emlőrák?

Elsőre talán hihetetlennek tűnik maga a kérdés is, ám egy norvég és brit kutatók által végzett vizsgálat szerint mammográfiával kimutatott emlőrák egyes esetekben magától meggyógyult.


Oltás mellrák ellen

Egy kísérleti stádiumban lévő oltás hatására egerekben elpusztulnak a mellrákos sejtek. Az oltás azokat a daganatos sejteket célozza, amelyek jól reagálnak egy HER-2 nevű növekedési faktorra. Körülbelül a mellrákok 25 %-a HER-2 pozitív. Egy emberi antitest, a herceptin a jelenleg elfogadott kezelés a mellrákos esetekre, de egy idő után ellenállóvá válnak a herceptinnel szemben.


Új típusú ösztrogén receptorok emlőrákban

Az emlőrákok hozzávetőleg kétharmada termel hormon receptort („receptor pozitív emlőrákok”). Széles körben elfogadott tény, hogy ezeknek a receptoroknak jelentős szerep jut a daganat kialakulásában és továbbfejlődésében. A receptorok megkötik a nemi hormonokat, közülük is elsősorban az ösztrogént.


| | | | | | | | 9 | |

Web Design & Development Prowebshop