Hirdetés

Tények és tévhitek a megereszkedett mellről

Elterjedt nézet, hogy ha éjjel-nappal melltartót hord valaki, nem ereszkedik meg a melle. Tévedés, a dolog nem ilyen egyszerű. Lássuk a közhiedelem szerinti állítások közül melyik igaz és melyik hamis:

mell, lógó mell |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.


A korral együtt a mellek is megereszkednek

IGAZ A melleket megtartó kötőszövet, az ún. Cooper-féle szalagok megnyúlása az ok. Mint minden kötőszövet, ezek is kollagénből és elasztinból állnak, melyek a korral lebomlanak. A menopauza után a sűrű mirigyes állomány átadja helyét a zsírszövetnek, mely még inkább hajlamos a megnyúlásra.

Melltartó viselésével megakadályozható a mell lógása

HAMIS Sajnos, nem segít, különösen a megelőzésben nem, bár a melltartó formát ad a mellnek. Sokak szerint éppen hogy gyengíti a kötőszövetet, tehát ellenkező hatást vált ki. Kivétel a sportmelltartó, aminek viselése ajánlott az ugrálással járó gyakorlatoknál.

A megfelelő gyakorlatokkal megőrizhető a mell alakja

HAMIS Semmiféle erősítő gyakorlat vagy súlyzózás nem segít, hiszen a mellek nem izom-, hanem zsírszövetből és mirigyszövetből állnak. Az edzés azonban erősítheti a szalagokat, kötőszövetet.

A szoptatás okozza a mell lógását

HAMIS A szoptatás önmagában nem, a terhesség azonban – a súlygyarapodás miatt – a mellek megereszkedéséhez vezethet. A várandós nő helyes étrend követésével igyekezzen nem elhízni.

A dohányzás és a napozás hatással van a mellek küllemére

IGAZ A dohányzás a mellek megereszkedésének jelentős rizikófaktora, kockázatot jelentenek még a helytelen életforma egyéb szokásai, a túlzott napozás vagy a tápanyagokban szegény és zsíros étrend.



mell, lógó mell

2022-06-21 12:34:03

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop