ÚJ

Az emlőrák megelőzése

Az FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala mellett működő tanácsadó testület a napokban tárgyalja meg, ajánlják-e a csontritkulásra törzskönyvezett Evista nevű gyógyszert az emlőrák megelőzésére.


Az emlőrák célzott kezelése

A kanadai McGill-egyetem kutatói daganatos egereknél gátolták egy enzim működését, mely a daganat növekedését serkenti, és ezzel késleltetni tudták a rák kialakulását. Brit kutatók szerint a gyógyszer a már alkalmazott kezelési módok hatásfokát növelheti embereknél is.


Még egyszer az emlőrák szűrésről

Az elmúlt hónapokban számtalan új vizsgálati eredmény látott napvilágot, amelyek nemegyszer ellentmondtak egymásnak, és elbizonytalanították a nőket a szűrést illetően. Kérdéses az is, hogyan állapítsa meg valaki a személyes kockázatát.


Emlőrák szűrés: sok a bizonytalanság

A negyvenes éveikben járó nőknek orvosukkal ajánlatos megbeszélni a mammográfia előnyeit és kockázatait, és ezután eldönteni, hogy elmennek-e szűrésre, ajánlja az amerikai orvosszövetség, amely új irányelveket adott ki a tárgyban. Ha valaki úgy dönt, hogy nem megy el emlőszűrésre, döntését egy-két évenként vizsgálja felül.


Mellvizsgálat ultrahanggal - Az időben született diagnózis életet ment!

Az emlőrák kiváltó okát ma még sajnos nem ismeri az orvostudomány, így megelőzni sem tudja. Ami mégis megmentheti az érintettek életét, ha idejében - amikor még megállítható, visszafordítható a folyamat - felfedezik a betegséget! Ehhez nyújt segítséget a 3-4 dimenziós ultrahangvizsgálat is...


Az emlőrák szűrés negatív eredménye óvatlanná teheti a nőket

Egyre szélesebb réteg számára elérhető az emlő- és a petefészekrák genetikai szűrése, de lehet, hogy egyes nőknek segítség kell genetikai felmérésük eredményének megértéséhez, ugyanis sokan nem mennek el az ajánlott szűrésre három év után, állítja egy brit vizsgálatról szóló jelentés.


Életmentő gyógyszer emlőrákban

Egy nagy nemzetközi vizsgálat friss utánkövetési adatainak elemzése megerősíti a tényt, hogy a célzott biológiai kezelés rendkívül hatékony a HER2-pozitív emlőrák gyógyításában.


Az emlőrák diagnózisára legalkalmasabb a biopszia

A pozitív mammográfiai lelet érthető módon aggodalmat kelt. Mi a legjobb lépés ilyenkor a nő számára? Egy új vizsgálat eredménye szerint a legjobb az emlőbiopszia, még akkor is, ha létezik egy sor másik teszt is, és az orvos gyakran azokat ajánlja.


Csomók a mellben - Ártalmatlanul ártalmas

Tapintásra fáj? Néha egyébként is? Érintésre ijesztőnek tűnő csomókat lehet érzékelni a mellében? A menstruációs ciklus szakaszaiban hol jobban, hol kevésbé fáj? Ha ilyen tüneteket észlel magán, lehetséges, hogy fibrocisztás emlő-betegsége, más néven mastopathiája van. De mi okozza ezt a tünetcsoportot, amely oly sok nőnek okoz aggodalmat?


A korai emlőrák egyes típusai veszélyesebbek lehetnek, mint eddig vélték

Amerikai tudósok szerint az emlőráknak van két olyan típusa, amelyeknél nagyobb a kockázata a progressziónak, mint azt korábban gondolták.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop