ÚJ

A mellrákszűrés csökkenti a halálozási arányt

A Hollandiában 1989 óta folyó országos mellrákszűrési program segítségével sikerült csökkenteni az emlőrákban szenvedő betegek körében az addig növekvő halálozási arányszámot - derült ki egy holland tanulmányból.


Az ösztrogén csökkentheti a mellrák kockázatát

Kisebb volt a mellrák kockázata azoknál a nőknél, akik a menopauza után kizárólag ösztrogént tartalmazó hormonpótlásban részesültek - állapították meg amerikai kutatók elemzésükben.


Két szénhidrátmentes nap csökkenti az emlőrák kockázatát

Két szénhidrátmentes nap hetente a túlsúlyos nők étrendjében az emlőrák kockázatát is csökkenti - hangzott el az amerikai San Antonióban tartott emlőrák-szimpózium egyik előadásában.


Harmincezer nőt szólíthatnak fel Franciaországban mellimplantátuma eltávolítására

A francia egészségügyi hatóságok a hét végéig harmincezer nőt szólíthatnak fel a PIP szilikon implantátum eltávolítására, miután több rákgyanús esetet találtak. A döntés más országokban is több tízezer nőt érinthet.


Két ígéretes mellrák elleni szer a láthatáron

Két új rákgyógyszer ígéretes eredményeiről számoltak be szakemberek a San Antonióban megrendezett Mellrák Szimpóziumon: mindkettő jelentősen meghosszabbította az áttétes emlőrákban szenvedő nők túlélését a klinikai kipróbálás során.


Amerikában levették az Avastint az engedélyezett mellrák-gyógyszerek listájáról

Ellenjavasoltnak minősítette pénteken az Avastin nevű gyógyszernek az előrehaladott mellrák gyógyítására való alkalmazását amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatal (FDA).


Sok a tévesen pozitív mammográfiás eredmény

Egy 10 éves periódus alatt az éves mellrákszűrésben mammográfiás vizsgálatot végeztető amerikai nők 60 százalékát legalább egyszer tévesen hívták vissza kontrollra álpozitív eredmény miatt.


Csökkenti a mellrák kiújulásának kockázatát a kemoterápia és besugárzás együttes alkalmazása

A kemoterápia és besugárzás együttes alkalmazása 35 százalékkal csökkenti a mellrák helyi kiújulásának kockázatát a betegség korai stádiumában - derítették ki brit kutatók, akik vizsgálataikról Stockholmban, az európai multidiszciplináris rákkutatási kongresszuson számoltak be.


A szűrésnek kevés hatása van az emlődaganat miatti halálozásra

A mellrák miatti halálozási arány csökkenése nem a szűrésnek, hanem a rendelkezésre álló jobb kezelési módoknak és hatékonyabb egészségügyi rendszernek köszönhető - állapította meg pénteken megjelent tanulmányában egy nemzetközi kutatócsoport.


Van esély a mellrák kimutatására vérvizsgálattal

Svájci és német kutatók olyan mechanizmust írtak le, amely vélhetően felelős a melldaganatok növekedéséért: felfedezésük alapján bíznak abban, hogy vérvizsgálattal még korai stádiumban fel lehet ismerni az emlőrákot.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop