ÚJ

Emlőrák: a lokalizált emlőrák kezelése

Az emlőre korlátozódó (lokalizált) daganatok kezelése csaknem minden esetben sebészi; nem sokkal a diagnózis felállítása után végzik a műtétet, mellyel a lehető legtöbb tumoros szövetet eltávolítják. Többféle operációra nyílik lehetőség.


Emlőrák kezelése általában

A kezelést csak a nő gondos kivizsgálása után kezdik meg, körülbelül a biopszia után egy héttel, vagy még később. A kezelés nagyon összetett, mivel a különböző típusú mellrákok igen különböznek a növekedés sebessége, a szóródás (metasztázisképzés) és a kezelésre adott válasz tekintetében.


Emlőrák szűrés

Minthogy az emlőrák korai stádiumban ritkán okoz tüneteket, különösen nagy a szűrés jelentősége. A betegség korai felfedezése növeli a gyógykezelés sikerének esélyeit.


Emlőrák kockázati tényezői

A mellrák nagyobb valószínűséggel fejlődik ki olyan nőkben, akikben több kockázati tényező jelen van, de nekik is van lehetőségük megelőző lépésekre, például rendszeres mellvizsgálatra.


Emlőrák

A mellrákot aszerint osztályozzák, hogy milyen szövetből indult ki és mekkora a kiterjedése. A rák kiindulhat tejmirigyből, tejvezetékből, zsírszövetből vagy kötőszövetből. A mellrák különböző típusai eltérő módon fejlődnek. Az egyes típusok jellemzésének szempontjai: az észrevétel módja, az előrehaladás típusa és üteme, valamint a kezelés lehetőségei.


Emlőrák diagnózisa

Ha rákra gyanús csomót találnak, biopsziát végeznek, melynek során a csomó néhány sejtjét egy fecskendőhöz csatlakoztatott tűvel kiszívják (aspirációs biopszia), esetleg kivesznek egy kis szövetdarabot (kimetszéses biopszia) vagy eltávolítják az egész csomót (excíziós biopszia). Legtöbb esetben nem kell befeküdni kórházba, s rendszerint csak helyi érzéstelenítésre van szükség.


Melldaganatok vizsgálata és kezelése 1. rész

Sajnos minden 9. nő esik melldaganat áldozatául. A még nagyobb baj elkerülésének egyetlen útja az időben történő felismerés és a mielőbb megkezdett kezelések...


Jól halad a fibrocisztás emlőbetegség elleni gyógyszer tesztelése

A Symbollon Corp, egy framinghami biotechnikai cég szerint a jóindulatú, de gyakran fájdalmas fibrocisztás emlőbetegség egy nemrégiben lefolytatott klinikai kísérlet során a betegek több mint felének használt. Az IoGennel kezelt betegek 56 százaléka jelentette, hogy tünetei általában mérséklődtek, beleértve a fájdalmat és a mell érzékenységét is. A placébóval kezelt nők csoportjában ez az arány 14 százalék.


Továbbra sincs előrelépés a mammográfia kérdésében

BETHESDA - Egy újabb hivatalos, szövetségi kormányzati állásfoglalás sem tudott megbirkózni azzal a problémával, hogy kiknek kellene 40 éves kor felett rendszeres mammográfiai vizsgálaton résztvenniük


3-D technikával kevesebb emlőbiopsziára van szükség

Sokezer, emlőrák miatti biopszia kerülhető el egy új digitális módszerrel, amellyel háromdimenziós képen vizsgálhatók az emlőszövet rendellenességeit. Az újdonságról a Radiological Society of North America chicagói gyűlésén számoltak be, és a szakértők számításai szerint a komputertechnika a gyanús csomók természetét kutató szövettani vizsgálatok felét teheti majd feleslegessé. A biopszia során az emlőszövet egy darabkáját kimetszik, és vizsgálatnak vetik alá.


| | | | 14 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop