ÚJ

Herceptin - biológiai fegyver az emlőrák ellen

LOS ANGELES - A szakértők a "jövőbe vezető első lépésnek" nevezték azt az új biológiai fegyvert, amely speciálisan csak a rákos sejtek ellen hat, és amellyel meglepő eredményeket értek el az előrehaladott mellrák lefolyásának megállításában és lassításában. Az új kísérleti hatóanyag a Herceptin, amely a kemoterápiával kombinálva hozta eddig a legjobb eredményeket. A kettős kezelést olyan nőknél alkalmazták, akiknél a rák a mellből már átterjedt más szervekre is, és a hagyományos terápiára már nem reagált. A kemoterápiás szereknek és a Herceptinnek együttesen sikerült még a nagyobb daganatokat is megállítaniuk a fejlődésben, a kisebbeket pedig elsorvasztották, és voltak olyanok is, amelyek teljesen eltűntek; mindezt a kemoterápiánál sokkal jobb százalékarányban. "Ez a legnagyobb különbség, amit (kísérleti és hagyományos gyógyszerek között) láttam egy 4. stádiumban lévő mellrák kezelésében," jelentette ki dr. Larry Norton, a New York-i Memorial Sloan-Kettering Kórház kutatója, aki maga is részt vett a tesztelési munkálatokban.


1998 - az áttörés éve a mellrákkutatásban

LOS ANGELES - Néhány gyógyszergyártó olyan terápiás módszereket fejlesztett ki a közelmúltban, amelyek reményt adhatnak arra, hogy az emlőrák rövid időn belül gyógyítható és megelőzhető lesz. Az újdonságokról az ASCA Los Angeles-i konferenciáján számoltak be a szakemberek. A kutatók a legújabb tudományos eredmények felhasználásával képesek lassítani a betegség agresszív formáinak fejlődését, ezáltal javulnak a korábban diagnosztizált betegek kilátásai. "Ez az év áttörést hozhat az emlőrák kezelésének terén, efelől nincs kétségem," hangsúlyozta Lynn Schuchter, a Pennsylvania Health System onkológusa, a konferencia egyik előadója. "Még sohasem voltunk ennyire közel a megoldáshoz."


Butikok Ohióban a mellműtéten átesett betegek részére

DAYTON, USA - Az átváltozás azonnal meghozta hatását.


Az étrend szerepe a mellrák kockázatának csökkentésében

Dr. Bob Arnot, az NBC News egészségügyi osztályának vezetője, orvos-riporter, "hírszerző"-nek titulálja magát, olyan valakinek, aki azonnal ráharap a lényegbevágó kutatásokra, amelynek azonnali hatása van az emberek életére.


Csomóeltávolítás a rendelőben

Egy régi technika új fogással kombinálva lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a mellben tapintott kicsiny, ám gyanús csomókat a műtő helyett a rendelőjükben távolítsák el.


Orvosi hírek: mellvizsgálat, vérellátás, ágynyugalom

Azoknak a nőknek, akiknél a biopsziás vizsgálat során a mellszövetben mikroszkopikus elváltozást (úgynevezett radiális heget) észlelnek, mintegy 90 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy a későbbiekben mellrákot kapjanak, derült ki két bostoni kórház vizsgálataiból.


Védőoltás ­ anyatejjel

A természet jól kitalálta: az anyatej higiénikus, tiszta, megfelelő hőmérsékletű, mindig rendelkezésre áll és ingyenes. Ennél sokkal többet is tudunk róla: a baba mindenkori igényének megfelelően tartalmaz fehérjét, zsírt, tejcukrot és vitaminokat, vasat, sót, foszfort, sőt a zsírok emésztéséhez szükséges lipáz nevű enzimet is. A lehető legjobban hasznosítható, jól emészthető táplálék, amely a csecsemő féléves koráig egyedülálló módon biztosítja a baba fejlődését.


A mellrák kezelése

A daganat a mai napig egyike a legkegyetlenebb és legalattomosabb betegségeknek ­ ezért lelkileg is megviseli azt, aki megbetegszik. Az orvostudomány a rákot autoagresszív (önromboló) betegségként tartja számon, hiszen a szervezet saját elfajult sejtjei fordulnak a normális sejtek ellen.


Az emlőrák gyógyszeres kezelése

Nagy gyakorisága miatt ez az a daganatos betegség, amelyben talán a legtöbb gyógyszer és gyógyszer-kombináció van világszerte használatban.


Az emlőrák

Az emlőrák a fejlett országokban a nők vezető daganatos haláloka. Magyarországon évente közel 3500 új megbetegedést regisztrálnak. Ismert, hogy a fejlett ipari


| | | | | 15 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop